19/11/2015

Συνέδριο Internet of Things στις 25 Νοεμβρίου από τη Ναυτεμπορική

Καριέρα

Tο 1ο Συνέδριο Τεχνολογίας με θέμα το Internet of Things της Ναυτεμπορικής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στο Divani Caravel Hotel, Αθήνα, Αίθουσα Olympia.

Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με την ευρεία διάδοση του Διαδικτύου, οδήγησε στην ανάπτυξη μίας νέας φιλοσοφίας: Internet of Things.

Στην ουσία πρόκειται για τη δυνατότητα διασύνδεσης ατόμων, μηχανών, οικιακών συσκευών, απλών αντικειμένων και διαδικασιών, ώστε μέσω της μεταξύ τους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης να επιτυγχάνεται αυτοματισμός και ανταλλαγή δεδομένων, με τελική κατάληξη την αξιοποίηση όλων αυτών τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι εφαρμογές του Internet of Things είναι πρακτικά απεριόριστες. Μόνο όριο θα πρέπει να θεωρείται η φαντασία. Από τον κλάδο της λιανικής πώλησης, για τη δημιουργία νέων εμπειριών για τον καταναλωτή, στον κλάδο της υγείας, για τη βελτιωμένη φροντίδα ασθενών ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, στη βιομηχανία για την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, στο δημόσιο τομέα, στις δημόσιες μεταφορές και στο οικιακό περιβάλλον, με αυτοματισμούς σε επίπεδο ψυχαγωγίας, ασφάλειας ή εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο Συνέδριο Τεχνολογίας της «Ναυτεμπορικής» με θέμα το Internet of Things θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμογές, τόσο σε επίπεδο Β2Β όσο και σε επίπεδο Β2C, θα σκιαγραφηθούν οι μελλοντικές τάσεις και θα αναδειχτούν νέες ιδέες και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να ωφεληθούν σε επιχειρηματικό και επαγγελματικό επίπεδο από την πληθώρα εφαρμογών του ΙοΤ, θα ενημερωθούν για τις μελλοντικές πλατφόρμες και επιπλέον θα κατανοήσουν πώς το IoT μπορεί να κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη και ευχάριστη. Οι εταιρείες που διαθέτουν καινοτόμες λύσεις θα έχουν τη δυνατότητα να τις παρουσιάσουν μέσω του συνεδρίου σε σημαντικούς εκπροσώπους όλων των κλάδων της αγοράς και στο ευρύτερο κοινό και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες αποτελεσματικής επαγγελματικής δικτύωσης.

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:
Ενότητα 1. Η Αγορά - Από τη φημολογία στην επένδυση και στο ROI (ιδιωτικός τομέας - βιομηχανική παραγωγή, διαχείριση ενέργειας, εφοδιαστική αλυσίδα, εμπειρία του καταναλωτή)
Ενότητα 2. Η Πολιτεία - Από την ψηφιοποίηση σε ένα βιώσιμο, αειφόρο μέλλον
(δημόσιος τομέας - υποδομές, δίκτυα, περιβάλλον, e-health)
Ενότητα 3. Ο Πολίτης- Από τον υπολογιστή και το κινητό, παντού
(έξυπνη πόλη, αυτοκίνηση, οικιακοί αυτοματισμοί) 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου Internet Of Things.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας