12/11/2015

Youth Skills & Employability Conference το Νοέμβριο στην Αθήνα

Καριέρα

 Το HR Professional διοργανώνει για πρώτη φορά ένα συνέδριο αφιερωμένο στη νέα γενιά και τις εταιρείες που επενδύουν σε αυτήν.

Πρόκειται για ένα Πανόραμα Δράσεων, ενσωμάτωσης των νέων στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ενίσχυσης της απασχολησιμότητας καθώς και ανάπτυξης & εκπαίδευσής τους.

Το πλαίσιο
Τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η ανεργία των νέων αυξάνεται δραματικά ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Εκ του αποτελέσματος, οι εφαρμοσμένες οικονομικές πολιτικές στήριξης των νέων μέσω των παραδοσιακών προγραμμάτων, δεν φαίνονται ικανές για να αναχαιτίσουν το φαινόμενο αυτό. Είναι φανερό λοιπόν, ότι απαιτείται αλλαγή στρατηγικής: η απασχόληση των νέων θα πρέπει να μπει στην κορυφή τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ατζέντας, αν επιθυμούμε να κάνουμε λόγο για μια ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία στο μέλλον, ενώ οι επιχειρήσεις καλούνται να αναλάβουν ενεργό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, μια ακόμα πρόκληση εμφανίζεται στον ορίζοντα: πως θα συνδεθεί η ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αγοράς, με πολλές εταιρείες ακόμη και με υψηλό το ποσοστό ανεργίας, να δηλώνουν αδυναμία κάλυψης θέσεων εργασίας λόγω έλλειψης κατάλληλων υποψηφίων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας επενδύουν σε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό να βοηθήσουν τους νέους στην ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων, κάτι που σε συνδυασμό με την ποιοτική ακαδημαϊκή εκπαίδευση μπορούν να αποτελέσουν «εισιτήριο καριέρας» για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ενσωματώνοντας στην εταιρική κουλτούρα τους τη σύγχρονη ακαδημαϊκή γνώση, την καινοτομία, την ενέργεια και τις «φρέσκες» ιδέες που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά.

Για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις, τις ενέργειες και τις στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει σχετικά με τους νέους και την απασχολησιμότητα, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το Συνέδριο δημιουργήθηκε με σκοπό:
- Να αναδειχθούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις που έμπρακτα υποστηρίζουν τη νέα γενιά, και εκείνες που δημιουργούν ειδικά προγράμματα ενίσχυσης της Απασχολησιμότητας των νέων.
- Να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού για τις νέες τάσεις και τις πρακτικές που επιτυχώς πραγματοποιούνται σήμερα, με σκοπό να υιοθετήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους αντίστοιχες ενέργειες.
- Να αναλυθούν και να συζητηθούν οι απαραίτητες δεξιότητες που οι επιχειρήσεις αναζητούν σήμερα από τη Νέα γενιά, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης του λεγόμενου skills gap.
- Να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των συνεργειών ανάμεσα σε επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.
Να συζητηθούν οι σύγχρονοι και αποτελεσματικοί μέθοδοι σύνδεσης της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα Ανώτατα και Ανώτερα Στελέχη από τον χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Trainers, HR Business Partners (εταιρείες στελέχωσης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης προσωπικού κ.ά.), Ακαδημαϊκούς και Εκπαιδευτικούς φορείς, Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων και Κολεγίων κ.ά.

Το συνέδριο θα διεξαχαθεί στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας