16/9/2015

Οι πιο δημοφιλείς Γλώσσες Προγραμματισμού για να βρείτε εργασία

Καριέρα

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε μια δουλειά στον πάντα επίκαιρο κλάδο της Πληροφορικής?

Η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από το πρόγραμμα που θέλετε να γράψετε: μια εφαρμογή για κινητά, μια βάση δεδομένων, ένα πρόγραμμα για Οffline ή Online εφαρμογή κ.α. Μια Γλώσσα Προγραμματισμού μπορεί να είναι η κατάλληλη για τη μια εφαρμογή αλλά πολύ κακή επιλογή για την άλλη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο οργανισμός IEEE Spectrum ανακοίνωσε μαζί με τον δημοσιογράφο Νίκο Διακόπουλο (ειδικό σε θέματα Πληροφορικής) τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν και πάλι οι Γλώσσες Java, C, C ++ , Python, C #. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Γλώσσα R, η οποία χρησιμοποιείται στην ανάλυση και οπτικοποίηση μεγάλων δεδομένων. Λόγω της αυξανόμενης χρήσης της στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων φέτος ανέβηκε 3 θέσεις στην δεκάδα.

Δείτε αναλυτικά τις 10 πιο δημοφιλείς Γλώσσες Προγραμματισμού

Φέτος για πρώτη φορά εισήλθαν στην κατάταξη κάτω των Top 10 νέες γλώσσες προγραμματισμού όπως η Swift και η Cuda. Πιο συγκεκριμένα η Swift η νέα γλώσσα της Apple που κυκλοφόρησε μόλις πριν 13 μήνες έχει αποκτήσει ήδη αρκετούς χρήστες. Επίσης, η Cuda - άλλη μια ενδιαφέρουσα είσοδος - είναι μια γλώσσα που δημιουργήθηκε από την εταιρία Nvidia, που εξειδικεύεται στην κατασκευή καρτών γραφικών.

Δείτε επίσης

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας