8/6/2015

7 Πράγματα που μόνο οι αδύναμοι manager λένε

Καριέρα

Έχετε αναλογιστεί ποτέ αν έχετε ό,τι χρειάζεται για να είστε ένας σωστός και αποδοτικός διευθυντής; Τι γνώμη έχουν άραγε για εσάς οι υφιστάμενοί σας; Σε ποια κατηγορία manager ανήκετε, στους δυναμικούς ή στους αδύναμους; Αν έχετε ποτέ πει κάτι από τα επτά πράγματα που θα διαβάσετε παρακάτω, τότε μάλλον κατά την αρθρογράφο (και χρόνια εργαζόμενη στον κλάδο των Ανθρωπίνων Πόρων), Liz Ryan και το Forbes ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία.

Ένας διευθυντής που είναι δυναμικός, χαρισματικός, οραματικός, είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς ποιος είναι. Ένας αδύναμος διευθυντής πάλι , όχι. Ο τελευταίος συνηθίζει να διευθύνει με αρωγό το φόβο, γιατί ακριβώς δεν έχει ούτε την πειθώ, αλλά ούτε και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, για να σταθεί επάξια στη δουλειά τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα του. Οι "got-what-it-takes" διευθυντές το κάνουν αυτό αβίαστα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Διευθύνουν, καθοδηγούν, ηγούνται και τελικά οδηγούν την ομάδα τους στο δρόμο της επιτυχίας. Ο λόγος είναι απλός. Ένας καλός διευθυντής παίρνει μαζί του στο γραφείο τις προσωπικές του αρχές και αξίες και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό της ομάδας του και της εταιρείας. Αντίθετα, ένας κακός διευθυντής έχει πάντα ένα πράγμα στο μυαλό του: "Ποια κίνηση θα αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για μένα;" Πρώτα έρχεται το προσωπικό όφελος και έπειτα όλα τα άλλα.

Αν έχετε πει ποτέ κάτι από τα παρακάτω, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε αν κάνετε για τη θέση αυτή.

Δεν σε πληρώνω για να σκέφτεσαι!
Στην πραγματικότητα γι' αυτό το λόγο πληρώνετε τους ανθρώπους και όχι για να κάθονται άπραγοι και εσείς να προστατεύετε το εύθραυστο εγώ σας.

Αυτό ακούγεται σαν προσωπικό πρόβλημα!
Οι πραγματικοί άνθρωποι εκτός από ταλέντα και δεξιότητες έχουν και προβλήματα πάσης φύσεως και επίσης οικογενειακές και άλλου είδους υποχρεώσεις. Σίγουρα δεν είναι ρομπότ ρυθμισμένα να σκέφτονται μόνο τη δουλειά και τίποτα άλλο.

Αν δεν θες τη δουλειά, θα βρω κάποιον άλλο!
Αυτή η δήλωση είναι μια πρόσκληση για να κάνει ο υφιστάμενός σας ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Να βρει, δηλαδή, καινούρια δουλειά και αφεντικό , που ίσως θα τον εκτιμά περισσότερα από εσάς.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι - Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί!
Που σημαίνει: "Ναι, το ξέρω ότι είμαι διευθυντής, αλλά δεν μάχομαι για τίποτα και για κανένα, απλά εκτελώ εντολές άνωθεν!"

Εγώ είμαι ο διευθυντής! Θα κάνεις αυτό που σου λέω!
Αυτό λένε οι διευθυντές που βασίζουν τη θέση και την καριέρα τους στο φόβο των άλλων.

Έτσι το κάναμε πάντα!
Η πραγματική ζωή σημαίνει αλλαγή. Δεν νομίζετε;

Αν δεν μπορείς να εκτιμήσεις σωστά την κατάσταση, τότε δεν μπορείς και να τη διαχειριστείς.
Δεν μπορούν να εκτιμηθούν πολλά πράγματα σε μια δουλειά, όπως για παράδειγμα, η θετική ενέργεια και το σωστό εργασιακό περιβάλλον.

Αν θέλετε να έχετε τη φήμη του σωστού και δυναμικού διευθυντή στη δουλειά σας τότε θα πρέπει πάνω από όλα να κατανοήσετε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να απαλλαγείτε από μεθόδους εκφοβισμού και να δώσετε κίνητρα στους υφισταμένους σας για να κάνουν δικές τους τις δικές σας προτεραιότητες .

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας