28/05/2015

Πώς θα είναι η εργασία στο μέλλον;

Εκπαιδευτικά Νέα

Ο οικονομολόγος Andrew McAfee προχωρά σε μια πολύ συγκεκριμένη πρόβλεψη: τα ανδροειδή ή - πιο απλά - τα ρομπότ, θα μας πάρουν τις δουλειές ή έστω τις δουλειές όπως τις ξέρουμε σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στο μέλλον θα βλέπουμε όλο και περισσότερα πράγματα που μοιάζουν με επιστημονική φαντασία και όλο και λιγότερα πράγματα που θυμίζουν δουλειά. Παρόλο που οι μηχανές μπήκαν στο παιχνίδι για να μας απαλλάξουν από τις αγγαρείες και το μόχθο, οι σημερινές συγκυρίες δείχνουν πως είναι πιθανόν τελικά να πάρουν εξ ολοκλήρου τη θέση μας στο εργασιακό γίγνεσθαι: μια πιθανότητα, που αν γίνει πραγματικότητα, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία.

Ο Andrew McAfee, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, εξηγεί με διορατική ματιά πώς θα μοιάζουν οι δουλειές στο μέλλον αλλά και πώς οι επερχόμενες γενιές θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν και να μορφωθούν για να καταφέρουν να τις κρατήσουν.

Το video περιέχει ελληνικούς υπότιτλους. Πατήστε το σχετικό εικονίδιο για να ενεργοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας