09/04/2015

Ημερίδα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης

Εκπαιδευτικά Νέα

Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, αλλά και της Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα την «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης».

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο ζήτημα της ανεργίας, τη σύνδεσή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με την απασχόληση, αλλά και τις πολιτικές απασχόλησης στη χώρα μας. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει στο επάγγελμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων σχετικά με την πιστοποίησή, αλλά και στις επαγγελματικές προοπτικές του.

Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 09 Μαΐου απο τις 10:00 έως τις 14:00, στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, (Εθνικής Αμύνης 4, 1ος όροφος). Εισηγητές της Ημερίδας είναι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους όπως του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΟΠΠΕΠ και του ΟΑΕΔ, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης μας, αλλά και εκπρόσωπος του Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην ανάπτυξη και πιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Αναλυτικότερα οι εισηγητές της Ημερίδας είναι: η κα Τρανταλλίδη Μάγδα Διευθύνουσα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων Υπουργείου Παιδείας & Προϊστάμενη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσής, ο κ. Παπαευσταθίου Κωνσταντίνος Εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ο κ. Γιαννέλης Δημήτρης Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ, η κα Αγγελούση Εύη Σύμβουλος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ο κ. Ζαρίφης Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο κ. Παρασκευάς Λιντζέρης Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Γκέλη Ειρήνη.

Η Ημερίδα τελείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2310500473 & 2313051525 ή στο www.ianap.gr.

Προτεινόμενες σχολές

Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Διαβάστε επίσης