9/4/2010

Παρουσίαση iPad - Δυνατότητες & Εκπαιδευτική χρήση

Εκπαιδευτικά Νέα

Το iPad είναι η νέα πρόταση της Apple στην κατηγορία των Tablet. Οι λειτουργίες του, όπως τις ανέφερε ο Steve Jobs στην παρουσίαση του keynote, είναι: “Browsing the web. Doing email. Enjoying and sharing pics. Watching videos. Enjoying music. Playing games. Reading ebooks“.

Το iPad κυκλοφορεί έχοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Το App store! Όλες οι εφαρμογές του App store θα είναι διαθέσιμες και θα υποστηρίζονται από το iPad.

Ποιές εφαρμογές διαθέτει εγκατεστημένες το iPad:
Safari, Mail, Photos, Video, YouTube, iPod, Maps, Notes, Calendar, Contacts

Το iPad στην Εκπαίδευση
Το iPad μέσω του WiFi μπορεί να συνδεθεί με το ασύρματο δίκτυο του πανεπιστημίου αλλά και του σχολείου βοηθώντας τους φοιτητές-μαθητές να μάθουν τις αλλαγές στο πρόγραμμα τους, να στείλουν email, όπως επίσης να διαβάσουν τις σημειώσεις των μαθημάτων τους. Είναι σαν να έχουν κλείσει την ευελιξία ενός δοκιμασμένου iPhone μέσα σε μια μεγαλύτερη οθόνη. Επίσης με το iWorks η ανάγνωση και η επεξεργασία διαφόρων εγγράφων είναι παιχνιδάκι. Φυσικά δεν αποκλείεται η χρήση video tutorials τα οποία θα προβάλλονται στην μεγάλη οθόνη του iPad.

Βίντεο παρουσίασης του iPad
Στο παρακάτω Βίντεο μπορείτε να δείτε σε λειτουργία όλες τις δυνατότητες του iPad.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας