7/8/2013

ΙΕΚ ΞΥΝΗ: 21 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, δημιουργούμε επαγγελματίες

ΙΕΚ

Από το 1992 που εγκαινιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ λειτουργούν ως ένας φάρος εκπαίδευσης, ανάπτυξης και πολιτισμού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην πόλη και δημιουργώντας τους κορυφαίους επαγγελματίες της αγοράς.

Το 2010 τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, πάντα πιστά στις αξίες της ανάπτυξης και της προόδου, πραγματοποίησαν ένα μεγάλο «άλμα» μπροστά, εγκαινιάζοντας τις νέες τους εγκαταστάσεις, μέσα στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βαλαωρίτου.

Το κτίριο επί της οδού Βαλαωρίτου 9, το οποίο λειτούργησε για δεκαετίες ως αστυνομική διεύθυνση, και παρέμενε κλειστό για 5 χρόνια, μεταμορφώθηκε σε έναν υπερπολυτελή ‘‘ναό της εκπαίδευσης’’, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, άφησε πίσω την παλιά ιστορία του και υποδέχτηκε την εκπαίδευση, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ συνέβαλαν ώστε η ιστορική οδός Βαλαωρίτου, γνωστή ως ο δρόμος της αγοράς και του εμπορίου αλλά και ως το meeting point των νέων ανθρώπων της πόλης, να αποκτήσει ένα χώρο εκπαίδευσης και να γίνει έτσι το επίκεντρο της νεανικής πνευματικής ανησυχίας και δημιουργικότητας.

Μέσα σε ένα προνομιακό περιβάλλον άριστης υλικοτεχνικής υποδομής, οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ ζουν καθημερινά τον παλμό της πιο in γειτονιάς της Θεσσαλονίκης, σπουδάζοντας σε έναν από τους 12 τομείς σπουδών:

• Οικονομίας & Διοίκησης
• Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών
• Ηλεκτρονικών
• Εφαρμοσμένων Τεχνών
• Δομικών Κατασκευών
• Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε.
• Παιδαγωγικά
• Ομορφιάς
• Υγείας
• Επισιτισμού & Τουρισμού
• Μηχανολογίας & Μεταφορών
• Ναυτιλιακά

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της οδού Βαλαωρίτου, φιλοξενείται κάθε χρόνο το Xinis Education Festival, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με περισσότερα από 150 δωρεάν σεμινάρια. Παράλληλα διοργανώνονται από τους σπουδαστές κορυφαίες επιστημονικές ημερίδες πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως: «Τουρισμός: μια πρόκληση με προοπτική», «Σύγχρονες Εξελίξεις στη διατροφή», «Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», «Η Ανάπτυξη μέσα από την Καινοτομία, το Διαδίκτυο και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα», «Οι μορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία».

Τις εκδηλώσεις αυτές τιμούν με την παρουσία τους προσωπικότητες όπως εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διάσημοι αθλητές, γνωστοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της τηλεόρασης, διακεκριμένοι επιστήμονες και πολλοί άλλοι.

Ο κεντρικός ρόλος που διαδραματίζουν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ στην εκπαιδευτική ζωή της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται και πιστοποιείται από τις επίσημες συνεργασίες με φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου, όπως με την Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, με τους Κινηματογράφους ODEON, με τις ΠΑΕ & ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία επενδύσεων HELLAS FIN, με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, με την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, με τα καταστήματα MAKRO, με την Εταιρεία ΔΡΑΣΙΣ, με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, και με πολλούς άλλους.

Η εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη έχει οδό και αριθμό: ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 9.

Πληροφορίες
ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Τηλ.: 2310552406
www.iekxini.edu.gr
iek@xinis.net

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.