15/9/2011

Open Coffee σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Καριέρα

Στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στις 20 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη θα διοργανωθούν τα πρώτα Open Coffee για το χειμερινό εξάμηνο του 2011.

Η συνταγή γνωστή, τα συστατικά μάλλον περισσότερο ώριμα από ποτέ και όσοι έχουν κοινούς άξονες αναφοράς την τεχνολογία, το επιχειρείν, επίσης δε την τάση να εστιάζουν στο φως μέσα από το τούνελ, θα βρεθούν μαζί σε ένα back-to-school reunion για να ανταλλάξουν καλοκαιρινές εμπειρίες και χειμερινές επαφές με μοναδικό απαιτούμενο τη συνοδεία καφέ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Open Coffee Αθήνα
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 18.00 το απόγευμα

Ομιλητές
- Ο Δημήτρης Τσαπακίδης, ταξιδεύων information security specialist της Verdasys, θα παρουσιάσει τη δική του θέση στο δίλημμα “μένω ή φεύγω”, συνοψίζοντας καλές πρακτικές για τη δημιουργία μίας κατανεμημένης γεωγραφικά επιχείρησης και την εμπειρία του ταξιδεύοντας εργαζόμενος σε 23 χώρες, με βάση την Ελλάδα.

- O Στάθης Κουτσογεώργος, συνιδρυτής, θα παρουσιάσει το φιλόδοξο και άρτι αφιχθέν Radiojar, ένα social web radio που δίνει τη δυνατότητα μίξης και ζωντανής εκπομπής κατευθείαν από τον browser, ανοίγοντας νέες προοπτικές για το διαδικτυακό ραδιόφωνο αλλά και συνεργατικούς DJ.

- Οι Δημήτρης Γιαννίτσαρος και Χάρης Ερμόπουλος, συνιδρυτές της
Sidebar, θα παρουσιάσουν την φιλοσοφία και την πορεία της εταιρείας από την ίδρυση ως τα 10 εκατομμύρια pageviews, επίσης τα επόμενά της βήματα καθώς και αριθμό νέων διαδικτυακών ή και παιχνιδιάρικων προϊόντων.

- (update) Ο Κώστας Ελευθερίου επανέρχεται στη σκηνή του Open Coffee για να παρουσιάσει εκ των έσω την ιστορία της BlindType και της εξαγοράς της από την Google, καθώς επίσης τα βήματα πριν και τη ζωή μετά από αυτήν.

Τόπος
Συνεχίζοντας την παράδοση των δύο τελευταίων ετών, τόπος συνάντησης παραμένει, κατά τα γνωστά, το εκλεκτό Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138 (χάρτης κάτωθι). To cafe-bar σας περιμένει για καφέ πριν και ποτά μετά, το αμφιθέατρο για τις παρουσιάσεις. Το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση 5′ από τον σταθμό μετρό Κεραμεικού, επίσης είναι εύκολα προσβάσιμο με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (επιλογές εδώ) ή και ταξί :).

Open Coffee - Θεσσαλονίκη
Νέα Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Φθινόπωρο και το Open Coffee Θεσσαλονίκης επιστρέφει με την 26η συνάντηση του και θερινή ακόμα διάθεση. Την τρίτη Τρίτη του Σεπτέμβρη (20/9) στις 19:30 μαζευόμαστε στην “πλατεία” του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (αν ο καιρός το επιτρέπει, διαφορετικά στο φουαγιέ) για να πούμε τα νέα μας, να θέσουμε τους στόχους για τη νέα σεζόν, να ενημερωθούμε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την κοινότητα του OC και να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις:

- Creating Value: From start to exit in four years: Ο Σωκράτης Παπαφλωράτος co-founder του TrustedPlaces.com μοιράζεται την εμπειρία του από την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση της, μέχρι την εξαγορά από το Yell.com (Yellow Pages).
- New StartUp: Συνδυάζοντας νέα μέσα με παραδοσιακές επιχειρήσεις: Ο Νίκος Δρανδάκης, co fοunder και CEO του Taxibeat, παρουσιάζει την υπηρεσία που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη. Με την ευκαιρία της έναρξης της υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει την εφαρμογή και μοιράζεται τη μέχρι τώρα εμπειρία του από τη χρηματοδότηση από το Openfund.
- True Story: Headquartered in Thessaloniki, selling globally: Ο Λάμπρος Ρόρρης, developer από τη BETA CAE, της εταιρείας πρότυπο στην παραγωγή λογισμικών συστημάτων CAE για την αυτοκινητοβιομηχανία, το διάστημα κ.α. τομείς, θα μοιραστεί τις εμπειρίες και τα διδάγματα από τη συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο software developement project, παροτρύνοντας μας να κάνουμε το πρώτο μας βήμα στη δημιουργία καινοτόμων, εξωστρεφών εταιρειών με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά δοκιμάζουμε να κάνουμε ένα μίνι Workshop μετά τις παρουσιάσεις, προσκαλώντας τον Γιάννη Τσιτσόπουλο από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ να ”εξηγήσει” πως το πρόγραμμα “Νέα Kαινοτομική Επιχειρηματικότητα” του ΕΠΑΝ ΙΙ μπορεί να ενισχύσει μέσω επιχορήγησης έως και 60% την έναρξη ή/και ανάπτυξη μίας startup επιχείρησης. Ο Άγγελος Μαγκλής lead partner του MOBIP, του οποίου το ετήσιο meeting γίνεται φέτος στο Λονδίνο, ανακοινώνει ένα πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικών σχεδίων για Mobile Services και Apps.

Περισσότερες Πληροφορίες: OpenCoffeee.gr