31/08/2011

Πρόγραμμα Erasmus για Ευρωπαίους Νέους Επιχειρηματίες

Καριέρα

Σκέφτεσται να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση ή έχετε ξεκινήσει πρόσφατα? Τρέχετε μια επιτυχημένη επιχείρηση και επιθυμείτε να επεκταθείτε σε νέες αγορές? Ή ψάχνεται για νέες ιδέες? Το πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέους επιχειρηματίες μπορεί να σας βοηθήσει στο να επεκταθείτε σε νέες αγορές αλλά και να σας χρηματοδοτήσει.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus?
Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον έμπειρο επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης.Ο επιχειρηματίας υποδοχής ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του/ της και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες ή να ενημερωθεί για νέες αγορές.Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε είστε νέοι είτε ιδιαίτερα έμπειροι επιχειρηματίες, το πρόγραμμα μπορεί να παράσχει ισχυρή προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή σας: στα πιθανά οφέλη περιλαμβάνεται η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, οι ευκαιρίες δικτύωσης στην Ευρώπη, οι νέες εμπορικές σχέσεις ή οι νέες αγορές στο εξωτερικό.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;
- Νέοι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή την έχουν ξεκινήσει ήδη εντός της τελευταίας τριετίας.
- Έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές μικρής ή μεσαίας επιχείρησης στην ΕΕ.

Περισσότερες Πληροφορίες: Erasmus for Young Entrepreneurs