14/4/2011

3η Διεθνής Ημερίδα Στρατηγικής Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων

Εκπαιδευτικά Νέα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενδιαφέροντα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η 3η Διεθνής Ημερίδα Στρατηγικής Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων (3rd International Strategic Management People Workshop), την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield, την Τρίτη 5 Απριλίου 2011, στο Αμφιθέατρο του κολεγίου.

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ετήσιων ημερίδων, φέτος η τρίτη έγινε με θέμα ‘Η Σκοτεινή Πλευρά του HR: Όσα δεν λένε τα βιβλία’ πάνω στο οποίο κλήθηκαν να μιλήσουν και να εκθέσουν τις απόψεις τους διακεκριμένοι επιστήμονες καθώς κι επαγγελματίες του κλάδου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Chris Brewster, από το Henley Business School του Πανεπιστημίου του Reading της Μεγ. Βρετανίας, ο οποίος μίλησε για τον τοπικό χαρακτήρα που πρέπει να πάρει η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού στην πράξη, ώστε να προσαρμοστεί στην κάθε χώρα, στην κάθε εταιρία ή οργανισμό. Όπως επισήμανε ο Καθηγητής: «Δεν υπάρχει ένα μοντέλο που να μπορεί να προσαρμοστεί και να είναι επιτυχημένο παντού.»

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγήτης Geoffrey Wood, από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, και οι Δρ. Leslie Szamosi και Δρ. Αλέξανδρος Ψυχογιός από το CITY College.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν και σημαντικά στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα των κκ. Ψυχογιού και Szamosi, που αφορούν την διαχείριση απολύσεων και περικοπών κόστους των μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μάλιστα, η εν λόγω έρευνα καταλήγει στην πρόταση ενός μοντέλου προσέγγισης του πάρα πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος, από τις επιχειρήσεις και τα διοικητικά στελέχη αυτών.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε κι ο Δρ Άγγελος Ροδαφηνός, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας του CITY College, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ‘Αλλαγής’ και της αντίστασης που φέρνουν οι άνθρωποι σε αυτή στον εργασιακό χώρο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με το πάνελ από στελέχη επιχειρήσεων εξειδικευμένα σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και τους Καθηγητές Brewster και Wood. Στο πάνελ αυτό συμμετείχαν οι κκ. Τάσος Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λαμπρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Advisor Learning Systems και Δημήτριος Νικολαϊδης, Διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών στο CITY College.

Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και φοιτητές.

Η 3η Διεθνής Ημερίδα Στρατηγικής Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων ήταν μια ακόμα πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Στρατηγικής Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων του CITY College. Οι υπεύθυνοι του Εργαστηρίου, οι Δρ. Leslie Szamosi και Δρ. Αλέξανδρος Ψυχογιός ευχαρίστησαν το κοινό για τη συμμετοχή και προσκάλεσαν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά σε μελλοντικές πρωτοβουλίες της εν λόγω ερευνητικής δράσης.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας