01/03/2011

Η εξέλιξη χρήσης των social media

Καριέρα

Ταχέως εξελίσσεται το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των Ελλήνων, όπως προκύπτει από την έρευνα Web ID της Focus Bari.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Δεκέμβριος 2010), το 36% των Ελλήνων χρησιμοποιεί σήμερα τα social media με σκοπό να έρθει σε επικοινωνία με τους φίλους του, να ψυχαγωγηθεί κ.λπ. Η ενασχόληση είναι εντονότερη μεταξύ του ανδρικού κοινού και επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στις ηλικίες έως 34 ετών, με πάρα πολύ σημαντικά ποσοστά ενασχόλησης στους νέους (79% μεταξύ των ηλικιών 13-17 ετών και 72% μεταξύ των ηλικιών 18-24 ετών).

Το facebook αποτελεί το δημοφιλέστερο κόμβο, αφού συγκεντρώνει επισκεψιμότητα της τάξεως του 21% των Ελλήνων σε επίπεδο ημέρας, του 31% σε επίπεδο εβδομάδας και του 33% σε επίπεδο μήνα. Παράλληλα, ραγδαία αποτυπώνεται η εξέλιξή του, καθώς έχει πενταπλασιαστεί ο αριθμός των ημερήσιων επισκεπτών του τα τελευταία 2 χρόνια.

Πηγή: Advertising.gr

Υ.Γ. Ακολουθήστε το SemiFind στο Facebook και ενημερωθείτε γα όλα τα νέα Σεμινάρια

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας