1/7/2024

Ημέρα Καινοτομίας στην Ελλάδα από τον Όμιλο TÜV NORD – Καινοτομία χωρίς Σύνορα

Σεμινάρια

Από το 2016, ο Όμιλος Εταιρειών TUV NORD, διοργανώνει σε ετήσια βάση, στο Αμβούργο της Γερμανίας και πάντα με παρουσία του Διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Ημέρες Καινοτομίας. Σε αυτές τις ημέρες θυγατρικές από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, μετέχουν σε παρουσιάσεις και διαδραστικά εργαστήρια . Να σημειωθεί ότι ομάδες που έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες μετέχουν σε διαγωνιστική διαδικασία και βραβεύεται η βέλτιστη, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Η έμπρακτη απόδειξη ότι η Kαινοτομία του Ομίλου TUV NORD δεν έχει σύνορα και αποτελεί Πυλώνα Στρατηγικής του Ομίλου, ήταν η πρωτοβουλία του ανώτατου στελέχους, Διευθυντή Ψηφιοποίησης και Καινοτομίας Dr. Dietmar Schlößer για τη διοργάνωση συνάντησης εργασίας στην Ελλάδα.  Ο Dr. Dietmar Schlößer συνοδεία υψηλόβαθμων στελεχών από τη Γερμανία καθώς και από θυγατρικές από την Ολλανδία, Ισπανία, Qatar, Κύπρο, Τουρκία, Αδριατική, σηματοδότησε τον κομβικό ρόλο της TUV Hellas, εντός του Πολυεθνικού Ομίλου.

Η συνάντηση εργασίας στην Αθήνα, αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και προώθηση της κουλτούρας καινοτομίας του Οργανισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής παρουσιάστηκαν μια σειρά καινοτόμων λύσεων και δράσεων, εστιάζοντας στο κομμάτι της ψηφιοποίησης και της αξιοποίησης των τεχνολογιών αιχμής.

Τα στελέχη του Ομίλου ανέλυσαν  τις εξελίξεις και τις καινοτόμες λύσεις που αναπτύσσει η TUV NORD, σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ άλλων τη χρήση εργαλείων Augmented Reality για τη διενέργεια επιθεωρήσεων και πιθανά μελλοντικά σενάρια της στρατηγικής Artificial Intelligence. H τεχνογνωσία του Ομίλου TUV NORD συγχωνεύτηκε σε κάτι πραγματικά καινοτόμο: τη μετατροπή της αβεβαιότητας της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, σε κινητήρια δύναμη προόδου.

Επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό ρόλο του ομίλου TÜV NORD στον κλάδο της επιθεώρησης και πιστοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, έχοντας ως γνώμονα την παροχή αξίας στους πελάτες και την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας, η κ. Βασιλική Καζάζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) σχολίασε: Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA του Φορέα μας. Εξελίσσουμε συνεχώς, υπηρεσίες αιχμής για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Η Hμέρα Kαινοτομίας, την οποία και διοργανώσαμε και φιλοξενήσαμε στην Αθήνα αποτελεί απτή απόδειξη της δέσμευσής μας. Συνεργαστήκαμε με εξαιρετικούς συναδέλφους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να εκτεθούμε σε βέλτιστες πρακτικές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε άμεσα και στη χώρα μας.

Ο Dr. Dietmar Schlößer, Digitalization & Innovation Director TÜV NORD, δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχία της πρώτης Ημέρας Καινοτομίας στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2024. Διοργανώθηκε από την κεντρική ομάδα καινοτομίας του TÜV NORD και φιλοξενήθηκε από την TÜV HELLAS, αυτή η εκδήλωση ορόσημο, αποτελεί απόδειξη του διαρκώς εξελισσόμενου πνεύματος της καινοτομίας που οδηγεί τον κλάδο μας μπροστά.

Η Ημέρα Καινοτομίας χρησίμευσε ως πλατφόρμα για τους συμμετέχοντες από την TÜV HELLAS και τις επιχειρηματικές μονάδες του TÜV NORD να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να προωθήσουν μια κουλτούρα καινοτομίας στον οργανισμό μας.

Η εκδήλωση δεν ήταν μόνο μια εσωτερική γιορτή της προόδου και των επιτευγμάτων μας, αλλά και ένα μήνυμα προς την ελληνική αγορά ότι η TÜV NORD βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Διαμορφώνουμε ενεργά το μέλλον του κλάδου μας, προσφέρουμε αξία στους πελάτες μας και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη συνεισφορά τους και την ομάδα της TÜV HELLAS για την εξαιρετική φιλοξενία τους. Η συμμετοχή και συνεργασία όλων των στελεχών, έκανε αυτή την εκδήλωση μια απίστευτη επιτυχία.

Καθώς προχωράμε, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας στους τομείς της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας. Πιστεύουμε ότι ενθαρρύνοντας μια κουλτούρα έρευνας, δημιουργικότητας και συνεργασίας, μπορούμε να προωθήσουμε τον κλάδο μας και να έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο στους πελάτες μας και στην ευρύτερη κοινότητα.

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 15.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com)

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας