23/05/2024

10ο Ναυτιλιακό Συνέδριο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά «Ναυτιλία & Θαλάσσιος Τουρισμός υπό το πρίσμα της Βιωσιμότητας»

Σεμινάρια

Τετάρτη 29/05 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ε.Β.Ε.Π., της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και της Fedhatta.
 
Με θέμα: «Ναυτιλία & Θαλάσσιος Τουρισμός υπό το πρίσμα της Βιωσιμότητας» θα διεξαχθεί το 10ο Ναυτιλιακό Συνέδριο που διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 11.30, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας & Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας!
 
Υπό τις αιγίδες του Δήμου Πειραιά, του Ε.Β.Ε.Π. (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς), της Ε.Π.Ε.Σ.Τ (Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού) και της FEDHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού), το 10ο -κατά σειρά- ετήσιο Συνέδριο που πραγματοποιεί ο Τομέας Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στον Πειραιά αποτελεί πρωτοποριακό θεσμό για τον κλάδο της Ναυτιλίας, στοχεύοντας κάθε χρόνο στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών -Υπουργείου, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίου, ενώσεων και εταιρειών του κλάδου κλπ.- αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μαζί τους, σε καίρια θέματα για τη Ναυτιλία, την ακτοπλοΐα και τον θαλάσσιο Τουρισμό!
 
Το φετινό Ναυτιλιακό Συνέδριο του Νο1 ΙΕΚ στον Πειραιά εστιάζει φέτος στη βιωσιμότητα της περαιτέρω ανάπτυξης της Ναυτιλίας στη χώρα μας αναφορικά με τον Θαλάσσιο Τουρισμό που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ραγδαία άνοδο.
 
Στο συνέδριο, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής και ο κ. Γιάννης Βουτσινάς, (Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής), θα δώσουν το «παρών» ως ομιλητές οι κ.κ.:
  • Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος Ε.Π.Ε.Σ.Τ. (Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού)
  • Σταύρος Κατσικάδης, Πρόεδρος Ένωσης Μαρινών Ελλάδος/ Managing Director LAMDA Marinas 
  • Γεώργιος Βερνίκος, Πρόεδρος ΙΝSETE, Γ.Γ. ΣΕΤΕ, Μέλος Ναυτικού Επιμελητήριου Ελλάδος
  • Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά
  • Νικόλαος Καβαλλιέρος, Γενικός Διευθυντής Σ.Ε.ΤΑ.Κ. (Σύνδεσμος Εφοπλιστών Ταχύπλοων & Κρουαζιέρας 
  • Γεώργιος Παλιούρας, Μέλος HATTA, Sales Director Pamekrouaziera και CruisePlan
  • Γεώργιος Βαγγέλας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
  • Ελένη Τρέσσου, Cofounder-Owner allCruises.gr
  • Δέσποινα Γκικάκη, Προϊσταμένη Τμήματος Στρατηγικής & Ανάπτυξης ΟΛΠ Α.Ε.
  • Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, Πρέσβης του Συμφώνου του κλίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα
Συντονιστής: Γιώργος Γρηγοριάδης, δημοσιογράφος/ ΑNT1 news
 
Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR Κεντρικής Ελλάδος, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Κανάλι 1 Πειραιά 90,4, ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ, jobfind.gr 
Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά. 
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313 –Γούναρη 14 & Τσαμαδού (νέο κτίριο)

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας