15/03/2024

Πρωτοπορεί πανελλαδικά η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το σεμινάριο ESG για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σεμινάρια

Με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωτοποριακό σεμινάριο με θέμα «Τα κριτήρια ESG και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESRS)» που διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).
 
Αφουγκραζόμενος την ανάγκη των επιχειρήσεων να ενημερωθούν για τα φλέγοντα θέματα που εγείρουν τα κριτήρια ESG και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ελλάδα πραγματοποίησε ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα σεμινάρια, καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία και βασικά ερωτήματα.
 
Η επιτυχία του σεμιναρίου αλλά και ο αντίκτυπος που είχε στην επιχειρηματική κοινότητα αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι συνολικά προσέλκυσε περισσότερους από 100 συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπερκαλύπτοντας τις διαθέσιμες θέσεις. Ως αποτέλεσμα, το σεμινάριο θα επαναληφθεί στις 27 Μαρτίου στην Αθήνα και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού.
 
Αξιοποιώντας την εξειδικευμένη γνώση των εισηγητών της TÜV HELLAS (TÜV NORD) καθώς και τη διεθνή τεχνογνωσία του φορέα, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έλαβαν λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με τις απαιτήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη μη χρηματο-οικονομική πληροφόρηση από τις επιχειρήσεις καθώς και για τις απαιτήσεις των νέων Ευρωπαϊκών Προτύπων Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
 
Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και των κριτηρίων ESG σε σχέση με τη βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα αναφορικά με τις αλλαγές που φέρνουν τα νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις.
 
Αναλυτικά, τα περιεχόμενα του σεμιναρίου, έχουν ως εξής:
 
  • Οι πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (Περιβάλλον-Κοινωνία-Οικονομία)
  • Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (17 UN Sustainable Development Goals)
  • Τα κριτήρια ESG και η ανάλυσή τους (Environment, Social, Governance)
  • Πρακτικές βιώσιμης συμπεριφοράς με βάση τα κριτήρια ESG
  • Απειλές & Ευκαιρίες από την υιοθέτηση των ESG κριτηρίων
  • Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Reporting)
  • Ανάλυση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2464_Corporate Social Responsibility Directive (CSRD)
  • Πρότυπα Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • GRI UNIVERSAL STANDARDS-Ανάλυση Βασικών Απαιτήσεων
  • European Sustainability Reporting Standards (ESRS)
  • Ανάλυση βασικών απαιτήσεων
  • Ανάλυση Διπλής Ουσιαστικότητας (Double Materiality Assessment)
  • Αναφορά Κλαδικών Προτύπων ESRS
Ο κ. Νέστορας Παπαρούπας Product Manager και Εισηγητής του σεμιναρίου, δήλωσε ότι: «Το εξαιρετικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και η ιδιαίτερα μεγάλη επιθυμία παρακολούθησης του σεμιναρίου επιβεβαιώνουν την σημασία της εκπαίδευσης στις αλλαγές και τα νέα δεδομένα που φέρνουν τα κριτήρια ESG. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ηγετική θέση στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία χάρη στην εξαιρετική τεχνογνωσία αλλά και την αξιοπιστία των σεμιναρίων της. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, φροντίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και να μεταφέρουμε τη γνώση μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, ούτως ώστε να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των συνεργατών μας».
 
Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
 
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας. 
 
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο. 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας