26/2/2024

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο x AKTO | Όταν το Animation συναντά την Ιστορία


Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ο ΑΚΤΟ συνεργάζονται και σας προσκαλούν στην εκδήλωση “Όταν το Animation συναντά την Ιστορία”. Το ΕΙΜ ανοίγει τις “πόρτες” του στους νέους και τις νέες δημιουργούς του ΑΚΤΟ και εμπιστεύεται τη σχεδιαστική τους δύναμη, σε ένα ιδιαίτερα διαχρονικό και ευαίσθητο ζήτημα· αυτό των προσφύγων.  
 
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 | 18:30 | Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής - Σταδίου 13, Αθήνα)  
 
Με έμπνευση από την τρέχουσα έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, «Από τη Μεγάλη στη Σύγχρονη Ελλάδα (Μέρος Β’): Οι Πρόσφυγες», σπουδαστές & σπουδάστριες του ΑΚΤΟ δημιούργησαν ταινίες animation μικρού μήκους. Με τα έργα τους συμπληρώνουν τα φωτογραφικά τεκμήρια, τα ιστορικά έγγραφα και αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, τις μαρτυρίες, τα αποσπάσματα πηγών και τα δημοσιεύματα Τύπου.  
 
Απαντώντας θετικά στην τιμητική πρόσκληση του Ε.Ι.Μ  και σε συνεργασία με τις επιμελήτριες της έκθεσης Νατάσα Καστρίτη και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, οι τριτοετείς του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) in Animation & Interactive Media του ΑΚΤΟ, οπτικοποιούν τις 4 θεματικές ενότητες της έκθεσης, μέσα από την τέχνη της εμψύχωσης (animation). Συμμετέχοντες ανά θεματική ενότητα της έκθεσης:  
 
ΤΑ ΑΙΤΙΑ_Διωγμός   
 
 
 
Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ_Ταξίδι-άφιξη   
 
 
 
  
ΤΟ ΣΤΕΡΙΩΜΑ_Εγκατάσταση  
 
   
Η ΜΝΗΜΗ  
 
 
 
Για την υλοποίηση αυτού του διαχρονικού, και τόσο ευαίσθητου ζητήματος, οι animators του ΑΚΤΟ εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της ακαδημαϊκής ομάδας του προγράμματος BA (Hons) in Animation & Interactive Media.    
 
Επικεφαλής project  
 
Dr Αναστασία Δημητρά [Σκηνοθέτης & Δημιουργός Animation, Διευθύντρια Προγράμματος]  
 
Supervisors    
 
Νάσια Κεφαλά [Creative Director, καθηγήτρια ΑΚΤΟ]   
Ελένη Ξουπά [3D Animator, Art Director, καθηγήτρια ΑΚΤΟ]    
Δημήτρης Πατρίκιος [Σκηνοθέτης & 3D Animator, καθηγητής ΑΚΤΟ]    
Γιάννης Δαμιανίδης [Καθηγητής Μουσικής, Μουσικοτεχνολόγος καθηγητής ΑΚΤΟ]  
Κική Μήλλιου [Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής - καθηγήτρια ΑΚΤΟ]  
 
 Η έκθεση, η οποία υλοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς,  φιλοξενείται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής - Σταδίου 13, Αθήνα) και έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου 2024. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 9:00 – 16:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 16:00.  
 
Πληροφορίες 
AKTO  | T. 210 5230130 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.