26/01/2024

Στο NYC Athens Campus πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Lord Byron room

Προπτυχιακά

Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, με παρουσία του Ιδρυτή και Προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College Ηλία Φούτση, φοιτητών και καθηγητών του Κολλεγίου, εγκαινίασαν στο NYC Athens Campus το Lord Byron Room, 200 χρόνια από την ανακήρυξη του Λόρδου Βύρωνα ως αρχηγού των Ελλήνων.
 
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College (NYC) με αφορμή τα 200 χρόνια από την ανακήρυξη του Λόρδου Βύρωνα ως πολιτικού και στρατιωτικού αρχηγού των εμπολέμων Ελλήνων (25η Ιανουαρίου 1824) κατά την εκστρατεία τους στην Ναύπακτο, αφιέρωσε την σημερινή ημέρα στον Λόρδο Βύρωνα ως συνέχεια των επετειακών εκδηλώσεων του NYC για τον 12ετή Αγώνα της Παλιγγενεσίας (1821-1833).
 
Συγκεκριμένα, ο Υποστράτηγος Δημήτριος Οικονομίδης, Διευθυντής Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης του ΓΕΕΘΑ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη εγκαινίασε σήμερα την αίθουσα NYC Lord Byron Room (Αμαλίας 38, Σύνταγμα) με τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Αρίσταρχο Γκρέκα, επίκουρο καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ο οποίος ετέλεσε τον αγιασμό της μόνιμης εικαστικής Έκθεσης στην αίθουσα προς τιμή του Λόρδου Βύρωνα.
 
Η ημέρα ξεκίνησε με επίσκεψη εκπροσώπων των φοιτητών του NYC συνοδεία καθηγητών τους, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Παλαιά Βουλή, όπου ξεναγήθηκαν από την επιστημονική ομάδα του Κολλεγίου στα εκθέματα των Σουλιωτών του Ελληνικού Στόλου και του Λόρδου Βύρωνα.
 
 
Οι σημερινές εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια των επετειακών δράσεων του New York College για τη Διακοσιετηρίδα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας με συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων, που αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές της Ελληνικής Επαναστάσεως.
 
Ενδεικτικά, το 2021 το NYC διοργάνωσε τη μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» με σκοπό την ανάδειξη των ηρώων από την Μεσσηνία, τον «Λόγο του Κολοκοτρώνη προς τους νέους στην Πνύκα» που ακούστηκε ξανά μετά από 183 χρόνια σε απαγγελία από τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, την ημερίδα με θέμα: «Η Συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ηθική και την Εκπαίδευση» με συμμετοχή της Ναταλίας Καποδίστρια,τελευταίας απογόνου της οικογένειας Καποδίστρια και άλλων επιφανών προσωπικοτήτων, το μουσικό videoclip «O Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας πριν 200 χρόνια», μέσα από 36 αριστουργήματα μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων στον μουσικό ρυθμό του Βαγγέλη Παπαθανασίου (VANGELIS) και πολλές ακόμα δράσεις.
 
Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Ομίλου NYC, Ηλίας Φούτσης, Hon PhD, τόνισε στην ομιλία του στα εγκαίνια της εικαστικής Έκθεσης ότι: «Όποιος δεν θυμάται την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει και εμείς ως Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προσπαθούμε να διαπαιδαγωγούμε τους νέους που είναι κοντά μας».

 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.