31/10/2023

CBT Workshop με θέμα: Άγχος και Καθημερινότητα, μέσα από τα μάτια του Επαγγελματία Ψυχοθεραπευτή

Σεμινάρια

Τετάρτη, 01/11/23 | 18:00-20:00 | Mediterranean College | Campus Αθήνας

School of Psychology

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

To Mediterranean College συζητά για την επίδραση της καθημερινότητας στην ψυχοσύνθεση του ατόμου και τον ρόλο της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας.

Ένα «Βέλος με κατεύθυνση» & μια «άδεια καρέκλα», στην υπηρεσία διαχείρισης του άγχους!!

Στη σύγχρονη εποχή, οι στρεσογόνοι παράγοντες της καθημερινότητας είναι πολλοί και οι διέξοδοι περιορισμένες, έχοντας σαν αποτέλεσμα τα άτομα να νιώθουν εγκλωβισμένα και να δυσκολεύονται να εκθέσουν και να ελέγξουν την ψυχοσυναισθηματική τους κατάσταση. Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική  ψυχοθεραπεία, μέσα από διάφορες τεχνικές, δίνει στο άτομο τη δυνατότητα να ελέγξει το στρες του, να εκφράσει τη θλίψη του και να διαχειριστεί κρίσεις πανικού και άγχους.

Αυτό είναι και το βασικό θέμα του CBT Workshop με τίτλο «Άγχος και Καθημερινότητα, μέσα από τα μάτια του Επαγγελματία Ψυχοθεραπευτή», που διοργανώνεται την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, 18.00-20.00, από τη Σχολή Ψυχολογίας, στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα (Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, LH2, 5ος όρ.). 

Εισηγήτριες της εκδήλωσης θα είναι:

  • Η κ. Σάρα Φουτουλακη, MSc, Ψυχολόγος Υγείας – Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
  • Η Δρ. Μαρία Ζαννίκου, MSc, PhD, Post-Doc, Ιατρική Νευροψυχολόγος – Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια

Τον συντονισμό του event θα κάνει ο κ. Γιώργος Πιλαφάς (MSc, MSc, MBPsS), Programme Leader, BSc (Hons) Applied Psychology, Mediterranean College.

Σκοπός του CBT Workshop είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των συμμετεχόντων με κάποιες από τις βασικότερες γνωσιακές συμπεριφοριστικές τεχνικές και η εφαρμογή τους στην διαχείριση του άγχους και των κρίσεων πανικού. Οι συμμετέχοντες, με βιωματικό τρόπο, θα μυηθούν στην Τεχνική του «Κατιόντος Βέλους» και της «Κενής Καρέκλας».

Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο παρουσίασης του ΝΕΟΥ προγράμματος επαγγελματικής εξειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου Professional Diploma Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT), το οποίο προσφέρεται από τον Τομέα Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών & Επιστημών Υγείας του Mediterranean Professional Studies (το Κ.Δ.Β.Μ.2 του Mediterranean College).

Το πρόγραμμα αναλύει τις βασικές θεωρητικές έννοιες της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπευτικής Προσέγγισης, καθώς και τις αρχές και τη δομή της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας στις αρχικές ενότητες, ενώ στη συνέχεια η ευαισθητοποίηση συνεχίζεται με το συσχετισμό του συγκεκριμένου θεραπευτικού μοντέλου με πλήθος κλινικών διαταραχών και προβλημάτων.

Το Professional Diploma Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT) έχει διάρκεια ένα ακαδημαϊκό έτος (με έναρξη για το τρέχον έτος στις 10 Νοεμβρίου 2023). Ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων είναι 50% αμιγώς διά ζώσης για το βιωματικό μέρος, πάντα Σάββατο, και 50% Online, μέσω της πλατφόρμας MS Teams, Παρασκευή ή Σάββατο. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν διπλή πιστοποίηση, από το Mediterranean Professional Studies και από το European International University.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College είναι η Σχολή με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή καινοτόμων εφαρμοσμένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων. Η Σχολή προσφέρει ισχυρά & αναγνωρισμένα Bachelor’s & Master’s, σε συνεργασία με το TOP20 βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – University of Derby (Guardian University Guide, 2022):

Επιλέγοντας κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα σπουδών:

  • Εξασφαλίζεις, ως απόφοιτος, την εγγραφή σου στους επαγγελματικούς συλλόγους της Βρετανίας & πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Ψυχολόγου, Συμβούλου & Ψυχοθεραπευτή, στην Ελλάδα.
  • Γίνεσαι δίγλωσσος επαγγελματίας με διεθνή προοπτική, καθώς η διδασκαλία πραγματοποιείται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
  • Τα προγράμματα προάγουν τον ερευνητικό προσανατολισμό σου, με τη συμμετοχή σου σε ερευνητικά projects & επιστημονικά συνέδρια.

Επιπλέον, τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης του Mediterranean Professional Studies, απευθύνονται σε όσους θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις & δεξιότητές τους ως Σύμβουλοι – Ψυχοθεραπευτές:

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Γίνονται δεκτές μετεγγραφές φοιτητών από Πανεπιστήμια, Κολλέγια & ΙΕΚ (αναγνώριση μαθημάτων).

Mediterranean College
Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600
Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779
www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας