26/9/2023

Η πρώτη στην Ελλάδα ιδιωτική Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αποκατάσταση, ανοίγει τις πύλες της στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Προπτυχιακά

Καλλιόπη Ροδοπούλου: «Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα είναι το πρώτο Κολλέγιο που θα λάβει άδεια Ιδιωτικού Πανεπιστημίου»

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι από την επιστημονική κοινότητα, την αυτοδιοίκηση και τον επιχειρηματικό κόσμο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εγκαινίασε το νέο υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα στο campus Αμαρουσίου, το οποίο θα φιλοξενήσει την πρώτη στην Ελλάδα Ιδιωτική Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αποκατάσταση, η  οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Εκπαιδευτική Καινοτομία. Προσφορά στην Κοινότητα

Έχοντας επενδύσει σε εργαστήρια και εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, η Κλινική αξιοποιεί την κεφαλαιοποιημένη τεχνογνωσία, την αναπτυγμένη ερευνητική δράση και την εμπειρία των Σχολών Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης, Ειδικής Αγωγής, Ψυχολογίας και Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Στην Κλινική παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης, αποκατάστασης και υποστήριξης μέσω των προγραμμάτων Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Διαιτολογίας, Συμβουλευτικής/Ψυχολογίας και Ανάλυσης Βάδισης. Μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενήλικες και παιδιά με αναπτυξιακές, νευρολογικές, συναισθηματικές δυσκολίες-παθήσεις, χρόνια νοσήματα, βλάβη μετά από τραυματισμό ή κατόπιν ιατρικής σύστασης. Οι υπηρεσίες εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και προσφέρονται στο πλαίσιο της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού. 

Ισχυρό αποτύπωμα στην ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

H Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ,  Καλλιόπη Ροδοπούλου, έδωσε το στίγμα του νέου πρωτοποριακού εγχειρήματος: «Η πρώτη ιδιωτική Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αποκατάσταση, αποτελεί έργο που όμοιό του αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Παραδίδουμε στους φοιτητές μας, στο επιστημονικό μας προσωπικό αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα ένα υπερσύγχρονο κτίριο σχεδιασμένο ειδικά όχι απλά για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες μας που προέρχονται από την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αλλά να προσφέρει την πιο πλούσια εμπειρία στους φοιτητές μας με την αξιοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, να εμπνεύσει όλους τους διδάσκοντες, να εξασφαλίσει εργασιακές συνθήκες υψηλής ποιότητας στα στελέχη μας». Αναφερόμενη στη δυναμική πορεία του Ομίλου και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου δήλωσε: «Από την αρχή της πορείας μας, είμαστε στο πλευρό κάθε φοιτητή, προσφέροντας σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα, έχοντας συνεισφέρει κομβικά στην ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας. Δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που «δοκιμάζεται» με επιτυχία στην αγορά πέντε δεκαετίες με την επιτυχημένη δράση των χιλιάδων αποφοίτων του». Η  Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ολοκλήρωσε την ομιλία της με μία είδηση για τα εκπαιδευτικά τεκταινόμενα και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο: «Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία δέσμευση. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα είναι το πρώτο Κολλέγιο που θα λάβει άδεια Ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα».

Επένδυση στη Νέα Γενιά.
Η Ελλάδα ως διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της BC PARTNERS, Νίκος Σταθόπουλος, αναφέρθηκε στην επένδυση στον μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο της χώρας και στα σχέδια για την επόμενη ημέρα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η επένδυσή μας στον Εκπαιδευτικό Όμιλο, Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, αδιαμφισβήτητο ηγέτη στις Διεθνείς Πανεπιστημιακές Σπουδές και την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η Εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, είναι βασική υποδομή του μέλλοντος για τη χώρα, είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και τον Οργανισμό, στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής του. Θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών μας εστιάζοντας στην απασχολησιμότητα και τη σύνδεση με την παγκόσμια αγορά εργασίας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μετά την 4η βιομηχανική επανάσταση, εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό portfolio με σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.  Θα συνεχίσουμε μαζί τις συντονισμένες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός δυναμικού Κέντρου Διεθνούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα, μέσω της διεύρυνσης των συνεργασιών με διακεκριμένα Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, φιλοδοξώντας να συμβάλουμε στον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδας ως παγκόσμιου εκπαιδευτικού προορισμού. Μπροστά στις προοπτικές και προκλήσεις της επόμενης ημέρας στην Εκπαίδευση, ο Οργανισμός μας έχει τα πιο ισχυρά διαπιστευτήρια και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί».

Τον κ. Σταθόπουλο διαδέχθηκε στο βήμα ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αρκουμάνης. «Το νέο κτίριο αποβλέπει στο να εμπνεύσει φοιτητές και διδάσκοντες, αλλά και την τοπική κοινωνία, ως προς τον τρόπο της μελλοντικής μετάδοσης γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω νέων στοχευμένων τεχνολογιών αιχμής, με παράλληλη ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των φοιτητών μέσω ομαδικής εργασίας και συνδιαλλαγής», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό που απηύθυνε. Αναφερόμενος στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Κλινικής, υπερθεμάτισε την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει το Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας (VR). Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Με τη χρήση ειδικών γυαλιών και στερεοσκοπικών οθονών προβολής, το VR Lab του Μητροπολιτικού Κολλεγίου επιτρέπει την αναπαράσταση του ανθρώπινου σώματος στον τρισδιάστατο χώρο. Αυτή την τεχνολογία δεν την βρίσκει κανείς, ούτε στα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το πολύ σημαντικό συμπέρασμα από τα σημερινά εγκαίνια του νέου κτιρίου και τη μεγάλη επένδυση της BC Partners είναι ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση της Κυβέρνησης για την ανάγκη εξωστρέφειας στην Ανώτατη Παιδεία έχοντας μεγάλη εμπειρία σαν πρωτοπόρος της διακρατικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια» τόνισε.

Υπερσύγχρονα labs

Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξειδικευτούν σε πρότυπα εργαστήρια διεθνών προδιαγραφών με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και υπηρεσίες αιχμής. Μεταξύ άλλων η Κλινική περιλαμβάνει:

  • Living Lab Εργοθεραπείας με προσομοίωση οικιακών προσαρμογών καθημερινής δραστηριότητας και εργαστήριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.
  • Ερευνητικό εργαστήριο ανάλυσης βάδισης και human performance.
  • Vιrtual Reality Lab.
  • Observation Labs Φυσικοθεραπείας και Λογοθεραπείας.
  • Κέντρο Διατροφής και Μεταβολικού Ελέγχου.
  • Ανοικτό Κέντρο Συμβουλευτικής- Ψυχοθεραπείας.
  • Εργαστήριο Μεγιστοποίησης & Εργομετρικής Αξιολόγησης Κινητικών Δεξιοτήτων.
  • Εργαστήριο Βιοιατρικών επιστημών.

Για πληροφορίες και ραντεβού για τις δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης, αποκατάστασης και υποστήριξης που παρέχει η Κλινική οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με e-mail στο ciderr@mitropolitiko.edu.gr ή τηλεφωνικά στο 210-6199891 (Δευτέρα -Παρασκευή 10:00-19:00).

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.