08/09/2023

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων

Μεταπτυχιακά

Tο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων του Perrotis College, είναι ένα ακαδημαϊκό και ερευνητικό πρόγραμμα επικεντρωμένο στην εκπαίδευση και κατάρτιση επιστημόνων τροφίμων και ποτών, οι οποίοι ειδικεύονται στον ποιοτικό έλεγχο και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων διατροφής. Σκοπός του είναι να ενσταλάξει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη νοοτροπία που απαιτούνται για να εξελιχθεί ο απόφοιτος στον αγρο-διατροφικό τομέα καθώς και τις κρίσιμες δεξιότητες και προοπτικές για την ανέλιξή του.
 
Οι απόφοιτοι του μπορούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη βιομηχανία τροφίμων –τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό– στη Διαχείριση Ασφάλειας και Διασφάλιση Ποιότητας, σε τμήματα Έρευνα και Ανάπτυξης, σε εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς και σε τμήματα προμήθειας πρώτων υλών. Επίσης, μπορούν να εργάζονται ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι ή εκπαιδευτές στον αγρο-διατροφικό τομέα. Οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για διεθνή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, θα έχουν την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση για να ακολουθήσουν Διδακτορικές Σπουδές (Ph.D.) σε διεθνή κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του προγράμματος στηρίζονται σε τέσσερις πυλώνες:
 
Ακαδημαϊκή διδασκαλία. Το ακαδημαϊκό μέρος του προγράμματος δεν αποσκοπεί μόνο στη θεωρητική κατάρτιση αλλά και την έμπρακτη εφαρμογή της γνώσης. Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College προσφέρει τα πιο σύγχρονα πλαίσια ακαδημαϊκής σκέψης για να βοηθήσει τους σπουδαστές να προσαρμόσουν το διδακτικό υλικό στις δικές τους απαιτήσεις. Το μαθησιακό περιβάλλον συνδυάζει την δια ζώσης διαδραστική διδασκαλία με την εξ αποστάσεως, γεγονός που προσφέρει ευελιξία στους εργαζόμενους σπουδαστές, όπου χρειάζεται.
 
Πρακτική κατάρτιση. Το πρόγραμμα ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση που επιτρέπει στους σπουδαστές να κατανοήσουν τα προβλήματα και τις ευκαιρίες σε όλα τα σημεία της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Προσφέρει εξατομικευμένη επιστημονική κατάρτιση στον κάθε σπουδαστή, και οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να επικεντρωθούν και να αποκτήσουν επιστημονικές γνώσεις σε συγκεκριμένο προϊόν διατροφής της επιλογής τους. Επιπλέον, οι σπουδαστές επικοινωνούν με επαγγελματίες του κλάδου και ενημερώνονται για τις αναδυόμενες προκλήσεις και τις λύσεις που βρήκαν για να τις ξεπεράσουν. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις βοηθούν τους σπουδαστές να επεκτείνουν όχι μόνο τις γνώσεις τους για τη βιομηχανία αλλά και να διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.
 
Ερευνητικό Πρόγραμμα. Στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών τους, οι σπουδαστές ασχολούνται με την έρευνα σε ένα αντικείμενο που τους ενδιαφέρει ώστε να εφαρμόσουν τη γνώση που έχουν αποκομίσει στην πράξη. 
 
Δίκτυο συνεργασιών. Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει ισχυρούς δεσμούς με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, όσον αφορά τη συνεργασία σε ερευνητικά project και τη δημιουργία γνώσης. Οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με αποφοίτους, εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας και μέντορες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις προσφέρουν την ευκαιρία διεύρυνσης του δικτύου των σπουδαστών. 
 
Περισσότερες πληροφορίες στο 2310492854 και στην επίσημη σελίδα του Perrotis College.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.