17/7/2023

ΑΚΤΟ Fashion Show 2023

ΙΕΚ

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες Fashion Design του ΑΚΤΟ Αθήνας & Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, σε ένα εντυπωσιακό fashion show που πραγματοποιήθηκε στο campus του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως).

Οι νέοι σχεδιαστές κέρδισαν τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που το αποτελούσαν σχεδιαστές και επιχειρηματίες μόδας, καλλιτέχνες, bloggers, αλλά και η ευρύτερη κοινότητα του ΑΚΤΟ. Το show περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες:

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Μόδας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους με θέμα “Επανάληψη”. Διαδικασία κυκλική, ορμώμενη από μια ενεργή μνήμη που από παρελθόν μετατρέπεται ξανά σε παρόν. Ρυθμός και μοτίβο αποτελούν παράγωγα αυτής της ανακυκλούμενης ενέργειας πάνω στον απρόσμενο καμβά που το υφάδι του χρόνου δημιουργεί. Καθώς η κίνηση της, μέσα στο χρόνο, είναι πάντα εμπρός έτσι και το αποτέλεσμα της δεν μπορεί ποτέ να είναι ίδιο ή προβλέψιμο. Μνήμες ζωντανές με αποτελέσματα απρόβλεπτα …όπως και οι δημιουργίες των νέων σχεδιαστών.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Από τον άνθρωπο - σκαθάρι  του Κάφκα στον Spiderman της Marvel Comics, από το Τέρας του Κοκτώ στον RoboCop, από το ποίημα του Οβίδιου “Μεταμορφώσεις” έως το Metaverse και την μεταλλαγή σε Avatar, η έννοια της Μεταμόρφωσης έχει αναφορά στο θέμα της ταυτότητας και την διερεύνηση της. Οι δευτεροετείς του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) in Fashion Design και του προγράμματος Open Learning “ταξίδεψαν” στην λογοτεχνία, στα παραμύθια, στον κινηματογράφο και στα κόμικς για να μελετήσουν την αλλαγή της μορφής, της φόρμας, του σχήματος, την μετάλλαξη -μετατροπή ενός όντος σε ένα άλλο. Μέσα από αυτή τη διαδρομή γεννήθηκε η συλλογή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ. 

Main Project Collections

Το fashion show ολοκληρώθηκε με τις δημιουργίες των τελειόφοιτων του προγράμματος ΒΑ (Ηοns) in Fashion Design, και τις προσωπικές συλλογές που σχεδίασαν και υλοποίησαν κατά το τρίτο έτος των σπουδών τους. Κάθε απόφοιτος παρουσίασε διαφορετική θεματολογία, σύμφωνα με το πεδίο αναζήτησης που επέλεξε να διερευνήσει για να εκφραστεί, στο πλαίσιο της Διπλωματικής Εργασίας.

Το Hair Styling και το Make Up των μοντέλων ανέλαβε το Freddy Makeup Stage. Τα παπούτσια ήταν χορηγία του fashion brand Attrativo και τα αξεσουάρ από το Treasure House

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρονταν παγωμένες μπύρες Heineken SILVER και Heineken 0.0, προσφορά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και sparkling Prosseco προσφορά της Vintage Vans Greece.

Περισσότερες πληροφορίες: 

AKTO Fashion Show 2023
AKTO Fashion Show 2023 - Youtube

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.