1/6/2023

Ημερίδα με θέμα: Ασφάλεια, Ποιότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Σεμινάρια

Η ασφάλεια, η ποιότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι το τρίπτυχο των βασικών θεματικών της ημερίδας που διοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Στην ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Ασφάλεια, Ποιότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της αγοράς ενέργειας, ακαδημαϊκοί αλλά και πολιτικοί θα αναδείξουν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών προτύπων.

Παράλληλα, στην ατζέντα της ημερίδας περιλαμβάνονται τοποθετήσεις που αφορούν στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων αναψυχής και των ανελκυστήρων αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας (μείωση ανθρακικού αποτυπώματος) μέσω ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία των συστημάτων και φορέων πιστοποίησης σε σχέση με τις ανάγκες και τις κανονιστικές απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν με χαιρετισμούς οι κ.κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Παναγιώτης Ε. Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Κούρταλης, Πρόεδρος Ε.ΣΥ.Δ,  Γεωργία Ρεμπούτσικα, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΛΟΤ, Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, Ηλίας Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πραγματοποιηθεί «στο παρόν και το μέλλον της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας» με παρουσιάσεις και ομιλίες των κ.κ.  Μιχάλη Χρηστάκη, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης ΓΓ Περιφερειών και Δήμων Ελλάδος και Λάμπρο Ζάχο, Διευθυντή Επιθεώρησης Κτιριακών και Έργων Υποδομής TÜV HELLAS (TÜV NORD). Στο στρογγυλό τραπέζι, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο,  θα παρευρεθούν οι κ.κ. Γεώργιος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας, Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος  Περιστερίου, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχο Ρέντη- Νίκαιας, Λάμπρος Mίχος, Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας και Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχο Καλαβρύτων.

Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στη θεματική «Εξοικονόμηση Ενέργειας και Μείωση ανθρακικού αποτυπώματος» από τους κ.κ. Χάρη Δούκα, Καθηγητή Ενεργειακής Πολιτικής στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Δρ. Παναγιώτης Αχλάδας, από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων TÜV HELLAS (TÜV NORD). Στο στρογγυλό τραπέζι, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Πεφάνη, θα παρευρεθούν οι κ.κ. Βασίλειος Θώδας, Δήμαρχος Ζωγράφου, Πάνος Κεπαπτσόγλου, Δήμαρχος Άργους- Ορεστικού, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Μαρία Κακαλή, Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Γιώργος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής, και Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, Δήμαρχος Τήλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace, την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 10:15 έως τις 15:45 και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
(09/06/2023) Ημερίδα με θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» - Ημερολόγιο Σεμιναρίων draft | TÜV HELLAS (tuv-nord.com)

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 15.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο email: press@tuv-nord.com

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας