17/09/2021

Βασικές αρχές της σύγχρονης ψυχοδυναμικής πρακτικής - Δωρεάν σεμινάριο από το ICPA

Σεμινάρια

Το ICPA πραγματοποιεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου online ημερίδα στις 12:00 - 14:00 με θέμα τις "Βασικές αρχές της σύγχρονης ψυχοδυναμικής πρακτικής".

Η αποστολή της λέσχης φίλων του ICPA μας είναι να προωθηθούν οι σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που βασίζονται στην έννοια του «Σχεσιακού εαυτού» και να δημιουργηθεί μια ανοιχτή, φιλόξενη επαγγελματική κοινότητα που θα υποστηρίζει χωρίς δογματισμούς το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Βασική αρχή της λέσχης είναι η ισοτιμία και η αμοιβαιότητα και ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους να συνεισφέρουν τόσο με τη θεωρητική τους κατάρτιση όσο και με την όρεξη για βιωματική συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει η λέσχη έναν πολυδιάστατο χώρο σύνθεσης και ενσωμάτωσης όλων των ψυχοθεραπευτικών απόψεων και πάντοτε με γνώμονα την ζωντάνια και τη φρεσκάδα των καινούργιων ιδεών να χαρούμε και να ευχαριστηθούμε την διαδραστική κοινότητα που φτιάχνουμε.
Τονίζουμε ότι τοποθετούμε τον εαυτό μας πολύ μακριά από την κριτική και διδακτική διάσταση και συνεργαζόμαστε μαζί σας για να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε «καινοτόμες και μοντέρνες» θεραπευτικές νότες στο σύγχρονο απαιτητικό και ρευστό κλινικό γίγνεσθαι.

Στη διάλεξη αυτή θα επικεντρωθούμε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βασικές αρχές της Σύγχρονης Ψυχοδυναμικής πρακτικής και θα αναλύσουμε τις διαφορές με τα παραδοσιακά θεραπευτικά μοντέλα τόσο σε θεωρητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Κύρια σημεία εστίασης θα είναι:

  • Θεραπευτική ουδετερότητα και επιρροή στην κλινική πραγματικότητα
  • Διαπροσωπική μετάφραση ενδοπροσωπικών προβλημάτων &
  • Σχεσιακή Ανάλυση Κλινικής Συμπτωματολογίας.

Ουσιαστικά θα καταδείξουμε το σύγχρονο τρόπο θεραπευτικής παρέμβασης επιχειρώντας μια διαπροσωπική αποτύπωση των ενδοψυχικών θεμάτων του θεραπευομένου.

Για να δηλώσετε την δωρεάν συμμετοχή σας στείλτε μας email στο info@psychotherapeutiko.gr
Καλέστε μας στο 210 9849 078, 6944749834
Η μιλήστε μας μέσω των σελίδων κοινωνικών δικτύων του ICPA σε Facebook & Instagram.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας