9/3/2021

Προγράμματα εκπαίδευσης για την Yγεία και Ασφάλεια στην Εργασία από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) και τη ΒΑΝΟΣ Α.Ε.

Σεμινάρια

Μια σειρά νέων προγραμμάτων εκπαίδευσης σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία οργανώνουν και υλοποιούν από κοινού η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με την κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών ναυτιλίας ΒΑΝΟΣ Α.Ε., ξεκινώντας τη μεταξύ τους συνεργασία.
Στο πλαίσιο των εν λόγω προγραμμάτων, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενημερωθούν για εξαιρετικά σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων τους, λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊου.
Επιπλέον, ο τρέχων κύκλος προγραμμάτων είναι ο πρώτος σε μια σειρά κοινών δράσεων που αναπτύσσουν και θα υλοποιήσουν άμεσα οι δύο κορυφαίες εταιρείες. 
 
Τα πρώτα προγράμματα που προσφέρονται στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας είναι τα ακόλουθα: 
Μέσα Ατομικής Προστασίας στους χώρους υγείας - Νέα εποχή νέες προκλήσεις και δυνατότητες
Οι νέες προκλήσεις για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στη μετά-Covid εποχή
Μέσα Ατομικής Προστασίας για ένα εργατικό δυναμικό που αλλάζει
Ηλεκτροσυγκόλληση: Προστασία και Παραγωγικότητα
Πρόσβαση - εργασία - διάσωση σε / από περιορισμένο χώρο.
Η σημασία της επιβεβαίωσης εφαρμογής σε ΜΑΠ
Πρόσβαση & εργασία σε ύψος: Επιλογή, χρήση και επιθεώρηση εξοπλισμού
Αποτελεσματική εκπαίδευση εργαζομένων σε θέματα υγείας ασφάλειας
Δημόσια υγεία, βιομηχανική υγιεινή, υγεία και ασφάλεια στην εργασία
 
 
Τα εν λόγω προγράμματα απευθύνονται σε στελέχη που σχεδιάζουν και υλοποιούν τις πολιτικές Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία καθώς και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία ή εργαζόμενο που θεωρεί την Υγεία και Ασφάλεια ως ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης και όχι απλά σαν μια κανονιστική υποχρέωση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα προγράμματα είναι αυτοτελή, αλλά λειτουργούν και ως σύνολο. Υπεύθυνος για την σχεδίαση και βασικός εισηγητής στον κύκλο των παραπάνω θεματικών είναι ο κ. Θεόφιλος Κουρούνης,  Χημικός Μηχανικός και Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΒΑΝΟΣ Α.Ε. . 
 
Η εταιρείας ΒΑΝΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1929 και σήμερα είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς και ενεργούς οργανισμούς παγκοσμίως στους τομείς ναυτιλίας, βιομηχανίας, στρατού και πολιτικής προστασίας, με έδρα την Ελλάδα. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έκτασης 12.500 τ.μ. στην καρδιά του Πειραιά. 
Η κυρία Κονδυλία Κοντογιάννη, Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε ότι «Η σημασία της υγείας και ασφάλειας της εργασίας ήταν ανέκαθεν κεφαλαιώδης, γίνεται όμως ακόμη πιο επιτακτική εν μέσω πανδημίας. Και η ενημέρωση και εκπαίδευση των υπευθύνων είναι απαραίτητη, ώστε αφενός μεν να τηρούνται οι προβλέψεις του νόμου, αφετέρου δε να εξασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Έτσι, είναι μεγάλη μας χαρά να εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με τη ΒΑΝΟΣ, μια από τις παλαιότερες και κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της, προσφέροντας μια σειρά από ποιοτικά και πρωτοπόρα προγράμματα εκπαίδευσης».
 
Η κυρία Στεφανία Μονάχου, Υπεύθυνη Ποιότητας, Υγείας & Ασφάλειας της ΒΑΝΟΣ Α.Ε. τόνισε πως:  «Για την εταιρεία μας η Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία αποτελούν στρατηγικής σημασίας αξίες, γι’ αυτό και δεν μένουμε μόνο στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ΜΑΠ από τους σημαντικότερους κατασκευαστές παγκοσμίως αλλά προχωράμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ουσιαστικών υποστηρικτικών υπηρεσιών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε υπεύθυνο υγείας ασφάλειας, σε κάθε επιχείρηση. Από την εκπαίδευση εργαζομένων γύρω από τους κινδύνους και την χρήση ΜΑΠ, στην ειδική εκπαίδευση εξιδεικευμένων στελεχών μέχρι την επιβεβαίωση της εφαρμογής, αλλάζουμε τα δεδομένα στην αγορά. Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας με την TUV Hellas , στην οργάνωση και υλοποίηση μιας σειράς μοναδικών προγραμμάτων σε θέματα επαγγελματικής Υγείας & Ασφάλειας, και αυτή είναι μόνο η αρχή από μια σειρά κοινών δράσεων που θα ακολουθήσουν».
 
Σχετικά με την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας. 
 
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας