12/02/2021

Δωρεάν Σεμινάριο | Καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση: Νευροεκπαίδευση και STEM

E-Learning

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 (19:30 – 20:30) η Employ Edu διοργανώνει ένα δωρεάν online σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: Καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση: Νευροεκπαίδευση και STEM.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Ράνια Λάμπου, STEM Εκπαιδεύτρια, Ερευνήτρια Νευροεκπαίδευσης Global Icon 2020, Global Teacher Award winner 2020, Global Teacher Prize finalist 2019.

Το webinar αποτελείται από τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το νέο εκπαιδευτικό τοπίο όπως έχει διαμορφωθεί από την πανδημία. Στο δεύτερο μέρος θα προταθούν τρόποι αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων με βάση τις αρχές της μάθησης συμβατής με τον εγκέφαλο. Στο τρίτο μέρος θα περιγραφούν η STEM μεθοδολογία και οι προοπτικές της για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στο τελευταίο μέρος θα παρουσιαστούν ορισμένα πολυβραβευμένα STEAM πρότζεκτ που υλοποιήθηκαν σε διαφορετικούς γνωστικούς τομείς όπως φυσική, αστροφυσική, σωματιδιακή φυσική, αστρονομία και διδασκαλία ξένης γλώσσας.

Ο στόχος της επιμόρφωσης είναι να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς απέναντι στις νέες προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Ένας από τους στόχους της επιμόρφωσης είναι και η μετάδοση των αρχών των γνωστικών νευροεπιστημών και των εφαρμογών τους στην εκπαίδευση. Επιπλέον, στόχος της επιμόρφωσης είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη STEAM εκπαίδευση και τη μεθοδολογία της.
 
Καθώς η μεθοδολογία του STEAM είναι ιδιαίτερα απαιτητική και βάζει υψηλούς στόχους για τον μαθητή, οι αρχές της νευροεκπαίδευσης είναι απαραίτητες. Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης θα δοθεί έμφαση στην αναγκαιότητα της εφαρμογής των αρχών της νευροεκπαίδευσης ώστε οι εκπαιδευτικοί να συνειδητοποιήσουν την αξία των γνωστικών νευροεπιστημών και τη σημασία της συμβολής τους στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της νευροεκπαίδευσης και της εκπαίδευσης STEM.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του σεμιναρίου.

Προτεινόμενες σχολές

ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Euro Logic Studies
Μαθήματα από απόσταση

Λογιστικά, ERP
Προγραμματισμός. Web Design
Κέντρο Επαγγελματικών Σεμιναρίων Techschool
Πιστοποιημένα εξ αποστάσεως
προγράμματα κατάρτισης
Κτηματομεσιτικό πρόγραμμα RealStatus
Δωρεάν εκπαίδευση
Με πιστοποίηση
Computer Start
140 Πιστοποιημένα προγράμματα

Εξ αποστάσεως & Δια ζώσης
με Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Digital Marketing, Γραφιστική, Λογιστικά, Γραμματεία
Πιστοποιημένα σεμινάρια
Online & στη Θεσσαλονίκη
Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης Παν. Μακεδονίας
Εγγύηση Ποιότητας με Κύρος
και Αξιοπιστία
First Aid Training Greece
Προγράμματα Υποστήριξης Ζωής
και Πρώτων Βοηθειών
EMPLOY
Μοριοδοτούμενα E-learning

Συμβουλευτική, Ειδική Αγωγή,
Σχολική Ψυχολογία
Διαβάστε επίσης