15/09/2020

Η «Μέριμνα» παρουσιάζει τον νέο κύκλο σεμιναρίων «Απώλειες στη ζωή παιδιών, οικογενειών και κοινοτήτων: Ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση»

Σεμινάρια

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Μέριμνας για τη Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνουν την έναρξη νέου κύκλου 7 διήμερων ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinars) με τίτλο «Απώλειες στη ζωή παιδιών, οικογενειών και κοινοτήτων: Ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση».

Στόχος των webinars είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις θεωρίες όσον αφορά στο θρήνο παιδιών και ενηλίκων καθώς και η απόκτηση γνώσεων και κλινικών δεξιοτήτων για την εποικοδομητική παροχή συμβουλευτικής σε συνθήκες φυσιολογικού θρήνου παιδιών, εφήβων, οικογενειών  για την ψυχολογική στήριξη και θεραπεία σε καταστάσεις περιπλοκών πένθους.

Οι εισηγητές  είναι ψυχολόγοι του Συμβουλευτικού Κέντρου της Μέριμνας με πολυετή εμπειρία στη Συμβουλευτική Πένθους

Η «Μέριμνα» είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα, τα τελευταία 25 χρόνια, με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους.

Ο κύκλος αυτός θα περιλαμβάνει διήμερα σεμινάρια σε διαφορετικές θεματικές, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν κάποιες ή όλες τις θεματικές ενότητες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Ενδεικτικοί τίτλοι των προγραμμάτων είναι: Ψυχολογική στήριξη παιδιού και οικογένειας που θρηνεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου, Περιπεπλεγμένος θρήνος, Ψυχολογική στήριξη παιδιού και οικογένειας μετά από αυτοκτονία, Το πένθος στην οικογένεια μετά το θάνατο παιδιού κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες - εγγραφές: Μέριμνα

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας