Προπτυχιακά:
Υγεία

BSc (Hons) Occupational Therapy (Εργοθεραπεία)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2021
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών Εργοθεραπείας, που προσφέρεται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία καθοδηγεί και προάγει τη συμμετοχή των ανθρώπων σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, με σκοπό τη βελτίωση και την αποκατάσταση των δεξιοτήτων τους, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανεξάρτητη διαβίωση. Αυτές περιλαμβάνουν την αυτοφροντίδα, την εργασία, την ψυχαγωγία, τις δραστηριότητες στο σπίτι και στην κοινότητα. Η Εργοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα υγείας δομημένο να βοηθά με θεραπευτική χρήση προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων άτομα όλων των ηλικιών με σωματικά, αναπτυξιακά, συναισθηματικά, ψυχικά και κοινωνικά ελλείμματα να επανακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για λειτουργική ανεξαρτησία, υγεία και ευεξία. Η επιστήμη της Εργοθεραπείας αντλεί το θεωρητικό και ερευνητικό της υπόβαθρο από τον χώρο της ιατρικής, της ψυχολογίας, της νευρολογίας, της παθολογίας, της κοινωνιολογίας, της ανθρωπολογίας και από πολλές άλλες επιστήμες. To Μητροπολιτικό Κολέγιο είναι από το 2014 πλήρες μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εργοθεραπεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education- ΕΝΟΤΗΕ). Πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Ελλάδα που είναι μέλος του Οργανισμού.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το πρώτο αναγνωρισμένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Εργοθεραπεία, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών στην Εργοθεραπεία στην Ελλάδα με την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists-WFOT).
✓ Πρόγραμμα 4ετούς φοίτησης με κλινική πρακτική (6-8 εβδομάδων) από το πρώτο έτος σπουδών, που πληροί τις προϋποθέσεις για αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
✓ Η Κλινική Πρακτική λαμβάνει χώρα σε δίκτυο περισσοτέρων από 30 συνεργαζόμενων δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων και κέντρων αποκατάστασης.
✓ Το Μητροπολιτικό είναι το μοναδικό Κολλέγιο με απόφοιτους επιστημών Υγείας οι οποίοι – ακολουθώντας την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία – απέκτησαν την ιδιότητα του Μέλους του Βρετανικού Health and Care Professions Council (HCPC).
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εργοθεραπεία στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education - ΕΝΟΤΗΕ).
✓ Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, με μαθήματα στα πλήρως οργανωμένα ιδιόκτητα εργαστήρια Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
✓ Ετήσια διοργάνωση του Συμποσίου Εργοθεραπείας, με διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, είτε ως μέλη μιας ομάδας αποκατάστασης, είτε ως στελέχη νοσοκομείων, κέντρων αποκατάστασης ή ιδρυμάτων πασχόντων από χρόνια νοσήματα, γηροκομείων και ΚΑΠΗ, κέντρων κοινοτικής ψυχικής υγιεινής, αποτοξίνωσης, σωφρονιστικών ιδρυμάτων / φυλακών και να προσφέρουν υπηρεσίες τους σε άτομα των οποίων η ζωή έχει διαταραχθεί από σωματικό τραυματισμό, προβλήματα ανάπτυξης, γηρατειά, κοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα. Επίσης, μπορούν να εργασθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδρύοντας το δικό τους Κέντρο Εργοθεραπείας.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας