Προπτυχιακά:
Μηχανολογία & Τεχνολογία

BEng (Hons) Electrical and Electronic Systems (Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2020
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός Μηχανικός βρίσκεται στον πυρήνα της σύγχρονης τεχνολογίας και οι απόφοιτοι των σχετικών ειδικοτήτων έχουν μεγάλη ζήτηση τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά. Είναι o επαγγελματίας μηχανικός που ασχολείται με την ανάλυση, σχεδίαση και κατασκευή κάθε φύσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων σε επίπεδο εγκατάστασης ή μη σταθερού μηχανήματος. Η επιστήμη του ηλεκτρολόγου μηχανικού ασχολείται με προβλήματα που συνδέονται με τα μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικά συστήματα, όπως η μετάδοση ισχύος, οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα ελέγχου ηλεκτρικών μηχανών, ενώ η συναφής επιστήμη του ηλεκτρονικού μηχανικού εξετάζει θέματα που αφορούν συστήματα ηλεκτρονικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, οι μικροεπεξεργαστές, τα συστήματα παρακολούθησης και αυτοματισμών. Ο τομέας επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών είναι ευρύτατος, και καλύπτει μια σειρά από ποικίλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ισχύος, την οπτοηλεκτρονική, την ηλεκτρονική, τον αυτοματισμό, τους υπολογιστές, την τεχνητή νοημοσύνη, την επεξεργασία σήματος, τις τηλεπικοινωνίες, και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρόγραμμα σπουδών BEng (Hons) Electrical and Electronic Systems είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Ελληνικής βιομηχανίας και ανάπτυξης, που παρέχει τις θεμελιώδεις γνώσεις και θεωρίες της επιστήμης και εκπαιδεύει τους φοιτητές στο να εφαρμόσουν με επιτυχία τις γνώσεις αυτές στην πράξη, ενώ ταυτόχρονα είναι πλήρως εναρμονισμένο και ακολουθεί αυτό του συνεργαζόμενου Βρετανικού πανεπιστημίου. Είναι σε μεγάλο βαθμό συμμετοχικό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά εργαστηριακά μαθήματα, τα οποία πραγματοποιούνται στις πλήρως εξοπλισμένες, υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.


Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
- Το μοναδικό αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην επιστήμη των Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών, που παρέχεται στην Ελλάδα και προσφέρει επαγγελματική ισοδυναμία με τους αντίστοιχους ελληνικούς τίτλους μέσω Σ.Α.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας.
- Το πρόγραμμα οδηγεί σε τίτλο Bachelor of Engineering (Beng) Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών - που αποτελεί διαβατήριο για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων - και όχι σε τίτλο Bachelor of Science (BSc) – που δεν αποτελεί τίτλο μηχανικών.
- Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
- Η μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια, όπου εκτελούνται οι εργαστηριακές ασκήσεις του προγράμματος.
- Πλήθος ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης σε μεγάλο εύρος διαφορετικών τομέων τεχνολογιών αιχμής με μεγάλη ζήτηση στην αγορά.
- Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BEng (Hons) Electrical & Electronic Systems στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Engineering από το University of East London.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας