Προπτυχιακά:
Υγεία

BSc (Hons) Dietetics (Διαιτολογία)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2021
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα είναι το μοναδικό bachelor στην Ελλάδα που καλύπτει τόσο το πεδίο της Κλινικής Διαιτολογίας όσο και Διατροφoλoγίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες δημιούργησαν νέες ανάγκες σωστής διατροφής, κυρίως για λόγους υγείας αλλά και αισθητικής. Ο επαγγελματίας Διαιτολόγος είναι αυτός που με εξειδικευμένη και επιστημονική γνώση, μπορεί να δημιουργεί το προσωπικό, εξατομικευμένο διαιτολόγιο του πελάτη, να του παρέχει ηθική συμπαράσταση, να παρακολουθεί τις διακυμάνσεις του βάρους του και να ισορροπήσει τις διατροφικές του συνήθειες για να τον βοηθήσει να εναρμονίσει τη σωματική και την ψυχική του υγεία. Το πρόγραμμα σπουδών αποσκοπεί στην εκπαίδευση Διαιτολόγων τόσο στους τομείς πρόληψης σε υγιή πληθυσμό, όσο και στην αξιολόγηση και θεραπεία-αντιμετώπιση περιπτώσεων σε κλινικό επίπεδο. Εστιάζει στην απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων και στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης στους φοιτητές, οι οποίοι κάνουν συνεχή πρακτική εξάσκηση στα ειδικά διαμορφωμένα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Κολλεγίου, εκπαιδευτικές επισκέψεις, καθώς και 28 εβδομάδες κλινική άσκηση σε Νοσοκομεία και Κέντρα Διαιτολογίας.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓Το μοναδικό αναγνωρισμένο 4ετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Διαιτολογία, που προσφέρεται στην Ελλάδα και καλύπτει το γνωστικό πεδίο της Διατροφολογίας και της Κλινικής Διαιτολογίας.
✓Πρόγραμμα με περισσότερες από 1000 ώρες κλινικής πρακτικής σε 28 εβδομάδες στα συνεργαζόμενα πλαίσια, που πληροί τις προϋποθέσεις για αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
✓Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓Το Μητροπολιτικό είναι το μοναδικό Κολλέγιο με απόφοιτους επιστημών Υγείας οι οποίοι – ακολουθώντας την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία – απέκτησαν την ιδιότητα του Μέλους του Βρετανικού Health and Care Professions Council (HCPC).
✓Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, με μαθήματα στα πλήρως οργανωμένα ιδιόκτητα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου: Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας, Χημείας – Βιοχημείας και Φυσικοχημείας Τροφίμων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν ως Σύμβουλοι Διατροφής, Διατροφολόγοι και Κλινικοί Διαιτολόγοι σε Μαζικά Κέντρα Διατροφής (π.χ. Οίκοι Ευγηρίας, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, Ινστιτούτα - Κέντρα Αδυνατίσματος, Αθλητικά Κέντρα, Φυσικοθεραπευτήρια, Βιομηχανίες Τροφίμων), αλλά και σε Νοσοκομεία, κλινικές και ιδρύματα, καθώς και να συνεργάζονται με χώρους, όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία και ενασχόληση ειδικών στην επιστήμη. Επιπλέον, μπορούν να εργασθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδρύοντας το δικό τους Κέντρο Διαιτολογίας. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας