Προπτυχιακά:
Μηχανολογία & Τεχνολογία, Art & Design

BA (Hons) Architecture (RIBA part 1) (Αρχιτεκτονική)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
3-4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σήμερα, που η ταχύτητα της εξέλιξης των ιδεών, των τεχνικών και κοινωνικών σχέσεων μεταβάλλει συνεχώς τους τρόπους που διαχειριζόμαστε τα ζητήματα του κτισμένου χώρου και επιβάλλει σημαντικές αλλαγές στους τρόπους διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρως καταρτισμένων επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής. Ολοένα και περισσότερο γίνεται ευρέως αντιληπτή η ανάγκη για σωστή σχεδίαση των χώρων διαβίωσης ή εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει την προοπτική άμεσης αποκατάστασης των μελλοντικών αποφοίτων της Αρχιτεκτονικής. Βασικός σκοπός του προγράμματος BA (Hons) Architecture (RIBA part 1) είναι η πλήρης κατάρτιση και εκπαίδευση αρχιτεκτόνων, οι οποίοι θα έχουν συγκροτημένες απόψεις για την αρχιτεκτονική, θα κατανοούν σε βάθος το κοινωνικό πεδίο που θα κληθούν να εργαστούν, θα έχουν κατακτήσει τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και θα έχουν οξύνει τις αισθήσεις και το κριτικό πνεύμα τους, ώστε να είναι ικανοί να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της επιστήμης τους. Το πρόγραμμα της είναι το πρώτο και μοναδικό bachelor Αρχιτεκτονικής που προσφέρεται στην Ελλάδα και είναι πιστοποιημένο από το RIBA (Royal Institute of British Architects), το Βασιλικό Ινστιτούτο των Βρετανών Αρχιτεκτόνων, γεγονός που διασφαλίζει την υψηλή εκπαιδευτική ποιότητα του προγράμματος καθώς και την επαγγελματική καταλληλότητα των αποφοίτων. Το πρόγραμμα προωθεί την πνευματική καλλιέργεια και τον δημιουργικό χειρισμό των σύγχρονων τεχνολογικών και συμβατικών εργαλείων που συμβάλλουν στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών έργων, ενώ παράλληλα συνδυάζει τη θεωρητική με τη σχεδιαστική προσέγγιση της Αρχιτεκτονικής.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓Tο πρώτο και μοναδικό bachelor Αρχιτεκτονικής που προσφέρεται στην Ελλάδα και είναι πιστοποιημένο από το RIBA (Royal Institute of British Architects), γεγονός που διασφαλίζει την υψηλή εκπαιδευτική ποιότητα του προγράμματος καθώς και την επαγγελματική καταλληλότητα των αποφοίτων.
✓Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BA (Hons) Architecture στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Arts από το University of East London.
✓Δημιουργία portfolio από ομαδικά και ατομικά έργα φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών. Διαβάστε εδώ το Studio Book με τα φοιτητικά projects του ακαδημαϊκού έτους 2014 -15
✓Πρόγραμμα που οδηγεί σε δικαίωμα επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Βρετανικό επαγγελματικό φορέα ARB (Architects Registration Board).
✓Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓Η μεγαλύτερη επένδυση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια: Εργαστήριο Επεξεργασίας Ξύλου, Μετάλλου, Πλαστικού, Μικρής Κλίμακας, Μεγάλης Κλίμακας 1:1, Εκμαγείων, Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης κ.λπ.
✓Εκπαιδευτικές επισκέψεις για προσομοίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, σε τοποθεσίες (sites) και οικισμούς με σκοπό την ανάληψη αρχιτεκτονικού project.
✓Εργασίες με πραγματικά οικοδομικά υλικά και αντίστοιχες κατασκευαστικές διαδικασίες σε κλίμακα 1:1, όχι μόνο σε μακέτα.
✓Ετήσια έκθεση (Year Show) με τα έργα των φοιτητών ανοιχτή στο κοινό και τα media στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους.
✓Δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής που προσφέρεται από Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Στο 4ετές πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται το προπαρασκευαστικό Foundation Diploma in Art & Design.
Τo 3ετές πρόγραμμα ισχύει για υποψήφιους με μεταλυκειακές σπουδές σε σχετικό αντικείμενο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα, είτε εργαζόμενοι σε αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία μελετών, είτε ανοίγοντας το δικό τους αρχιτεκτονικό γραφείο / επιχείρηση.
Τα επαγγελματικά δικαιώματα και οι διαδικασίες που αφορούν τους απόφοιτους Κολλεγίων στην Ελλάδα καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4093/2012) η οποία καθορίζει τη λειτουργία των κολλεγίων και όλα τα θέματα που τα αφορούν, καθώς και από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας