Προπτυχιακά:
Art & Design, Πληροφορική

BA(Hons) Games Design

Μοιράσου το
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

- Απόφοιτος Λυκείου
ή έχεις ολοκληρώσει μια προπαρασκευαστική σειρά μαθημάτων (Foundation Year) με κατεύθυνση την τέχνη και το design
ή είσαι κάτοχος του International Baccalaureate

Για την εισαγωγή σου επίσης στο Α’ έτος BA(Hons) γίνεται ευπρόσδεκτη η αίτηση σου, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις τα παραπάνω προσόντα, αλλά έχεις σχετική εργασιακή εμπειρία ή έχεις ασχοληθεί με παρεμφερείς δημιουργικές δραστηριότητες και επιθυμείς να ωφεληθείς από σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου. Τα παραπάνω προσόντα σου πρέπει να συνοδεύονται από τον προσωπικό φάκελο εργασιών σου (portfolio). Αν δεν πληρείς τις παραπάνω προϋποθέσεις γίνεσαι δεκτός στο Foundation Year του AAS.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το BA(Hons) Games Design δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire για να ανταποκριθεί σε μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση της βιομηχανία παιχνιδιών για αποφοίτους με τα απαραίτητα εφόδια για να εργασθούν στο χώρο των computer games.
Είναι μοναδική η προσέγγιση του προγράμματος σπουδών καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα προγράμματα στη Μ. Βρετανία που εστιάζει στην ανάπτυξη ιδεών και στη δημιουργική σκέψη.
Για να φτιάξουν το πρόγραμμα σπουδών του Games Design, η διδακτική ομάδα του πανεπιστημίου επισκέφθηκε πάρα πολλές εταιρίες του χώρου των games για να δουν τι ανάγκες έπρεπε να καλύψει ο συγκεκριμένος κλάδος σπουδών. Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και το BA(Hons) Games Design είναι ο πιο δημοφιλής κλάδος σπουδών στο UCLan.
Αυτό το πρόγραμμα σπουδών λοιπόν, που έχει ανταποκριθεί σε μία απαιτητική αγορά και έχει δοκιμασθεί επιτυχώς τα τελευταία χρόνια, φέραμε στο AAS College.
Αν σ’ αρέσει να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή σου, αν έχεις σκεφθεί διάφορα σενάρια για μελλοντικά δικά σου παιχνίδια, αν σου αρέσει να σκιτσάρεις φανταστικούς ήρωες και θα ήθελες να τους δώσεις ζωή, τότε πιστεύουμε ότι αυτός ο κλάδος σπουδών είναι κατάλληλος για σένα.
Από την αρχή σχεδιάζεις και αναπτύσσεις παιχνίδια. Ενθαρρύνεσαι να «παίζεις» για να εξετάζεις τη φύση των παιχνιδιών και να εκφράζεις τις ιδέες που διαμορφώνεις μέσα από την προσωπική σου δουλειά. Καθώς οι δεξιότητες σου αναπτύσσονται αναλαμβάνεις projects που συνδέονται με τη βιομηχανία. Ο κλάδος σπουδών παρέχει μία δυνατή οπτική και δημιουργική βάση, που υποστηρίζεται από ψηφιακή μακέτα και μοντέλα, μέσα σ’ ένα επαγγελματικό πλαίσιο εργασίας για την ανάπτυξη της ιδέας ενός παιχνιδιού. Σου παρέχουμε όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να εργάζεσαι ως σχεδιαστής παιχνιδιών και σου δίνουμε την δημιουργική ελευθερία να αναπτύξεις τις ιδέες σου.
Αυτός ο κλάδος σπουδών καλύπτει τη σύλληψη, την οπτική απεικόνιση και την ψηφιακή ανάπτυξη ενός computer game.

Πρόγραμμα Σπουδών
Το BA(Hons) Games Design είναι περισσότερο κατάλληλο για σένα που επιθυμείς να εργάζεσαι στην απεικόνιση, στο σχεδιασμό παιχνιδιών σε υπολογιστή, στη παραγωγή ιδεών design, στο animation, στη ψηφιακή μακέτα των παιχνιδιών μέσα στη βιομηχανία των games.
Είναι ένας καινοτόμος κλάδος που ασχολείται με τη δημιουργία, ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας για κάποιο computer game. Σε εισάγει στο δημιουργικό και τεχνικό πρόγραμμα που απαιτείται για να γίνεις games designer.
Σε ενθαρρύνουμε να αναζητάς τη φύση των υπαρχόντων computer games και να προτείνεις ριζοσπαστικές νέες ιδέες. Εισάγεσαι σε μια ευρεία δημιουργική προσέγγιση και στις απαραίτητες επαγγελματικές διαδικασίες για να βελτιώσεις τις προτάσεις σου.
Η μελέτη σου γίνεται μέσα από μια σειρά εργασιών πάνω στο σχεδιασμό παιχνιδιών. Μερικές εργασίες είναι ατομικές, κάποιες άλλες ομαδικές και υπάρχουν και εργασίες που ανατίθενται από τη βιομηχανία. Αυτές οι εργασίες επιτρέπουν να εξερευνήσεις κάθε όψη του games design και να αναπτύσσεις τις δικές σου προτάσεις. Συμπληρωματικά στη δουλειά των projects υπάρχει μια σειρά διαλέξεων και υποδειγματικών διδασκαλιών που σκοπό έχουν να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνεις ένας επιτυχημένος games designer.
Η διδακτική ομάδα κατέχει μια μεγάλη ποικιλία δεξιοτήτων και είναι πολύ έμπειρη στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, της ψηφιακής μακέτας και μοντελισμού και των απαιτούμενων δεξιοτήτων για την ανάπτυξη των games. Το έργο της διδακτικής ομάδας υποστηρίζεται από επισκέπτες καθηγητές.
Οι απόφοιτοι του κλάδου σπουδών είναι ικανοί να επιδείξουν ένα πλούσιο portfolio δουλειάς στο οποίο φαίνονται οι δεξιότητές τους. Τα κύρια μέρη της δουλειάς ενός αποφοίτου είναι η απεικόνιση, το ψηφιακό modelling, η ανάπτυξη και τεκμηρίωση ενός computer game.

Δομή Προγράμματος
Το πρόγραμμα σπουδών είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε η μελέτη σου γίνεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μέσα από μια σειρά εργασιών πάνω στο σχεδιασμό παιχνιδιών. Μερικές εργασίες είναι ατομικές, κάποιες άλλες ομαδικές και υπάρχουν και εργασίες που ανατίθενται από τη βιομηχανία. Αυτές οι εργασίες επιτρέπουν να εξερευνήσεις κάθε όψη του games design και να αναπτύσσεις τις δικές σου προτάσεις. Συμπληρωματικά στη δουλειά των projects υπάρχει μια σειρά διαλέξεων και υποδειγματικών διδασκαλιών που σκοπό έχουν να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνεις ένας επιτυχημένος games designer.
Στον πρώτο χρόνο των σπουδών αναζητούμε μέσα από μια σειρά ασκήσεων και εργασιών τις προτιμήσεις σου όσον αφορά τον σχεδιασμό και τον τρόπο παιχνιδιού ενός game. Από πολύ νωρίς εργάζεσαι πάνω στις δικές σου ιδέες για τη δημιουργία ενός game, με την καθοδήγηση βέβαια των καθηγητών σου, που σε βοηθούν να αναπτύξεις και να εξελίξεις τις ικανότητές σου στο σχεδιασμό και στην οργάνωση των games. Μαθαίνεις πώς να δημιουργείς και να αναπτύσσεις μία ιδέα, πώς να την απεικονίζεις. Επίσης μαθαίνεις βασικό μοντελισμό και ψηφιακή απεικόνιση.
Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:
Introduction to Games Design
Creative Thinking
Historical Contextual Studies
PC Suite
Narrative and story telling
Επιπλέον δύο μαθήματα επιλογής

Στο δεύτερο έτος αναπτύσσεις περισσότερο τις δεξιότητες που άρχισες να αναπτύσσεις την προηγούμενη χρονιά. Η κύρια δραστηριότητά σου επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση εργασιών που τώρα είναι πιο ευρείς και με μεγαλύτερες απαιτήσεις για τις δικές σου ιδέες. Επίσης σημαντικό μέρος της διδασκαλίας αποτελεί ο ψηφιακός μοντελισμός και όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός game.
Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:
Games Organisation & Development
Animation & Environment Production
Contemporary Contextual Studies
Character Development & Illustration
PC Suite
Επιπλέον δύο μαθήματα επιλογής

Στο τελευταίο έτος σπουδών το πρόγραμμα περιστρέφεται γύρω από τρία μεγάλα projects που προορίζονται να επιδείξουν και να συγκεντρώσουν όλες τις δεξιότητες που έχεις αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Τα projects αυτά παρουσιάζονται στο κοινό στο τέλος της χρονιάς στο Degree Show, που διοργανώνει το AAS. Αυτή η δουλειά σου στο Γ’ έτος μορφοποιεί επίσης το portfolio σου, το οποίο είναι απαραίτητο στοιχείο για το ξεκίνημα μιας επιτυχούς καριέρας.
Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:
Honours Project
Games Proposal & Realisation
Contextual Studies – Design Futures
Games Futures Definition

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σταδιοδρομία
Ο κλάδος σπουδών BA(Hons) Games Design έχει μία ουσιαστική ευελιξία στο να καλύπτει ένα τεράστιο εύρος φιλοδοξιών και προσδοκιών. Όταν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου θα έχεις όλα τα εφόδια και θα είσαι πανέτοιμος για ρόλους όπως του Games Designer, του εικονογράφου, του Animator, του Μοντελιστή, του καλλιτέχνη, του σεναριογράφου και για πολλούς ακόμη, ανάλογα με τα ταλέντα και τις κλήσεις σου.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας