Προπτυχιακά:
Marketing & Επικοινωνία, Art & Design

BA(Hons) Advertising

Μοιράσου το
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

- Απόφοιτος Λυκείου
ή έχεις ολοκληρώσει μια προπαρασκευαστική σειρά μαθημάτων (Foundation Year) με κατεύθυνση την τέχνη και το design
ή είσαι κάτοχος του International Baccalaureate

Για την εισαγωγή σου επίσης στο Α’ έτος BA(Hons) γίνεται ευπρόσδεκτη η αίτηση σου, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις τα παραπάνω προσόντα, αλλά έχεις σχετική εργασιακή εμπειρία ή έχεις ασχοληθεί με παρεμφερείς δημιουργικές δραστηριότητες και επιθυμείς να ωφεληθείς από σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου. Τα παραπάνω προσόντα σου πρέπει να συνοδεύονται από τον προσωπικό φάκελο εργασιών σου (portfolio). Αν δεν πληρείς τις παραπάνω προϋποθέσεις γίνεσαι δεκτός στο Foundation Year του AAS.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Οπτική Επικοινωνία είναι ένας ευρύς και συναρπαστικός χώρος που απαιτεί δημιουργικότητα και καλές τεχνικές δεξιότητες.
Η πετυχημένη επικοινωνία βασίζεται στη δημιουργική συνεργασία εικόνων και λέξεων. Οι στόχοι της επικοινωνίας είναι ποικίλοι: σκοπεύεις να ενημερώσεις, ή να πείσεις, ή ακόμη και να ψυχαγωγήσεις το προσδοκώμενο κοινό σου.
Όπως και όλοι οι κλάδοι σπουδών του Design έτσι και η Διαφήμιση έχει τις ρίζες της στη δημιουργική σκέψη και στην παραγωγή και δημιουργία καινοτόμων ιδεών. Το πρόγραμμα σπουδών ασχολείται με τη δημιουργική πλευρά της διαφήμισης, και γίνεσαι δημιουργός της διαφήμισης, παραδείγματος χάριν καλλιτεχνικός διευθυντής και κειμενογράφος διαφήμισης, και εργάζεσαι στα δημιουργικά τμήματα των διαφημιστικών εταιριών ή δημιουργείς τη δική σου διαφημιστική εταιρία.

Πρόγραμμα Σπουδών
Το πρόγραμμα σπουδών είναι κατάλληλο για σένα που θέλεις να γίνεις καλλιτεχνικός διευθυντής ή κειμενογράφος διαφήμισης και να εργασθείς σε μια μεγάλη διαφημιστική εταιρία.
Από την αρχή θα δουλεύεις σε αυστηρές προθεσμίες με λέξεις και εικόνες πάνω σε εργασίες που διαρκούν μια εβδομάδα, όπου η καινοτομία και η σκέψη «έξω από το καλούπι» είναι πάρα πού σημαντικά, όπως και ο τρόπος που παρουσιάζεις την εργασία σου στο τέλος.
Το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει σε εργασίες που εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς όπου οι «πολύ δημιουργικές έννοιες» έχουν πρωταρχική σημασία.
Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται και από την επαγγελματική εμπειρία επισκεπτών καθηγητών, όπως art directors, copywriters, διευθυντές τηλεοπτικών διαφημίσεων, φωτογράφους και ειδικούς του marketing.
Σε ενθαρρύνουμε να είσαι «αιρετικός», να παίρνεις ρίσκα και να υιοθετείς μια ολοκληρωμένη επαγγελματική άποψη.

Δομή Προγράμματος
Η στρατηγική εκμάθησης και διδασκαλίας έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σου προκαλεί παραγωγή ιδεών που επιλύουν τα προβλήματα. Αυτό το πετυχαίνουμε με την ανάθεση ιδιαίτερα μελετημένων projects, που εμπνέουν τη δημιουργική σκέψη και ενθαρρύνουν τη λήψη ρίσκου. Το κάθε project ασχολείται με ένα συγκεκριμένο σχεδιαστικό πρόβλημα. Όταν ανατίθεται ένα project οι καθηγητές μας το αναλύουν και παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία σε σένα, ή κατευθύνουν την έρευνά σου με διαλέξεις, σεμινάρια, επισκέψεις, πρακτικές επιδείξεις και στη συνέχεια με προσωπικές συναντήσεις και διορθώσεις (tutorials).
Οι δεξιότητες στη χρήση υπολογιστών αποτελούν επίσης ένα σημαντικό μέρος των μαθημάτων και είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των projects και τις τελικές παρουσιάσεις σου.

Στο Α' έτος σπουδών διδάσκεσαι μαθήματα που σε εισάγουν ομαλά στο μαγικό κόσμο του design και της οπτικής επικοινωνίας. Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:
Introduction to Advertising
Creative Thinking
Historical Contextual Studies
Mac Suite
Text & Image
Επιπλέον δύο μαθήματα επιλογής

Στο Β' έτος αρχίζεις με εργασίες κατά τις οποίες παράγεις ιδέες που σταδιακά εξελίσσονται σε εξειδικευμένες διαφημιστικές ενημερώσεις. Συνήθως δουλεύεις σε ομάδες, γιατί αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα δουλέψεις σε μία διαφημιστική εταιρία. Υπάρχουν μαθήματα βασικά και μαθήματα εξειδικευμένα. Στα βασικά μαθήματα θα γνωρίσεις τη χρήση των υπολογιστών, τη δημιουργική σκέψη, τη φωτογραφία, την επαγγελματική πρακτική, την τεχνολογία των εκτυπώσεων και την τυπογραφία. Στα εξειδικευμένα θα διδαχθείς μαθήματα δημιουργικής διαφήμισης που καλύπτουν την καλλιτεχνική διεύθυνση, τη σύνταξη κειμένων διαφημίσεων, στρατηγική διαφημιστικών καμπανιών προϊόντων ή υπηρεσιών. Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:
The Products
The Campaign
Contemporary Contextual Studies
Type & Image
Ideas in Context
Mac Suite
Επιπλέον δύο μαθήματα επιλογής

Στο τελευταίο (Γ’) έτος επίσης θα εστιάσεις σε εξειδικευμένα έργα δημιουργικής διαφήμισης, τα οποία θα περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες με ποικιλία μέσων. Τα μαθήματα που διδάσκεσαι είναι:
Honours Project
External Project
Production Writing
Contextual Studies – Design Futures

Δουλεύοντας με αμείωτη προσπάθεια στα χρόνια των σπουδών σου, θα αποφοιτήσεις με ένα portfolio έργων όντας έτοιμος να μπείς στο μαγικό κόσμο της διαφήμισης και είμαστε σίγουροι ότι το επίπεδο και η ποιότητα της δουλειάς σου θα σε ξεχωρίζει και θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σταδιοδρομία
Ο κύκλος σπουδών BA(Hons) Advertising είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να σου προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτηση. Απόφοιτοι μας του κλάδου της διαφήμισης εργάζονται ως καλλιτεχνικοί διευθυντές (creative directors) ή κειμενογράφοι διαφήμισης στα δημιουργικά τμήματα διαφημιστικών εταιριών ή σε μεγάλα δημιουργικά γραφεία, με αμοιβές ιδιαίτερα υψηλές ή έχουν τη δική τους διαφημιστική εταιρία.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας