Προπτυχιακά:
Ψυχολογία

BSc (Hons) Applied Psychology

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της Ψυχολογίας.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ (επικυρωμένο)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5) *
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα στην παροχή πανεπιστημιακών σπουδών Ψυχολογίας. Το BSc (Hons) Applied Psychology έχει σχεδιαστεί από το University of Derby (TOP30 Βρετανικό Πανεπιστήμιο) σύμφωνα με τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων BPS (British Psychological Society). Οι σπουδές Ψυχολογίας στο Derby κατατάσσονται στην 5η θέση στη Βρετανία ως προς το ποσοστό ικανοποίησης φοιτητών (Guardian University Guide 2020).

Τι θα μάθεις
Μέσα στο πρόγραμμα, θα έρθεις σε επαφή με τη σύγχρονη έρευνα που αφορά στις κοινωνικές, αναπτυξιακές, γνωστικές και βιολογικές διαστάσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επίσης, θα εξερευνήσεις τις εφαρμογές της ψυχολογίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων – από την κατανόηση της φύσης και των αιτιών των ψυχικών ασθενειών, έως τη διερεύνηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σε πραγματικές συνθήκες ζωής.

Ως ερευνητικά προσανατολισμένο πρόγραμμα, το περιεχόμενό του ενημερώνεται συνεχώς από τους καθηγητές, οι οποίοι εκπονούν έρευνα αιχμής στα επιστημονικά τους πεδία. Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξάγεις τη δική σου έρευνα και θα συμμετέχεις σε ερευνητικά projects του Κολλεγίου. Θα εκπαιδευτείς σε όλα τα σύγχρονα λογισμικά σχεδιασμού, διεξαγωγής, ανάλυσης και παρουσίασης ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας κοινωνικών επιστημών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές (ΣΑΕΠ – Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων).

Αρμόδιοι φορείς για την αναγνώριση του πτυχίου και την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων ψυχολόγου στη Μ. Βρετανία είναι το BPS (British Psychological Society) και το HCPC (Health Care Professions Council). Ολοκληρώνοντας το Bachelor, οι απόφοιτοι κάνουν ατομική αίτηση και αποκοτούν το GBC (Graduate Basis for Chartered Membership) και τη δυνατότητα εξέλιξης σε Chartered Psychologists. Συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές και εγγραφή στο HCPC, οδηγούνται σε επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα.

Αφού ολοκληρώσουν το BSc (Hons) Applied Psychology, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό στο Mediterranean College ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρόγραμμα Ψυχολογίας καθώς και προγράμματα ειδίκευσης/ προσέγγισης οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν σε:

  • Διάφορα συμβουλευτικά πλαίσια, όπως κέντρα ψυχικής υγείας, συμβουλευτικούς σταθμούς, μονάδες κοινοτικής στήριξης, κοινωνικής πρόνοιας
  • Εκπαιδευτήρια
  • Νοσοκομεία και κλινικές
  • Κέντρα απεξάρτησης, αποκατάστασης και επανένταξης
  • Τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων
  • Εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων & ερευνών αγοράς
  • Ερευνητικά κέντρα
  • Κέντρα ειδικής αγωγής και ειδικά σχολεία
  • Ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές ΜΚΟ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας