Προπτυχιακά:
Ψυχολογία

BSc (Hons) Applied Psychology

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020, Ιανουάριος 2021
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της Ψυχολογίας.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ (επικυρωμένο)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5) *
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα εμπειρία – πάνω από 3 δεκαετίες – στην παροχή πανεπιστημιακών σπουδών στην Ψυχολογία. Το πρόγραμμα BSc (Hons) Applied Psychology αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για αυτούς που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στο χώρο της ψυχολογίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη έρευνα που αφορά στις κοινωνικές, αναπτυξιακές, γνωστικές και βιολογικές διαστάσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επίσης, εξερευνούν τις εφαρμογές της ψυχολογίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων – από την κατανόηση της φύσης και των αιτιών των ψυχικών ασθενειών, έως τη διερεύνηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σε πραγματικές συνθήκες ζωής.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, σύμφωνα με τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων BPS (British Psychological Society), με βάση τα οποία πιστοποιούνται τα ακαδημαϊκά προγράμματα Ψυχολογίας. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια άρτια εκπαιδευτική βάση για τη μελλοντική επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων, η οποία εξασφαλίζεται με μεταπτυχιακές σπουδές και απόκτηση κλινικής εμπειρίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits), με εξαίρεση τη διπλωματική εργασία του 3ουέτους (Applied Psychology Research Project), η οποία αντιστοιχεί σε 40 credits.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση και η διδασκαλία και μάθηση πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους: lectures (διαλέξεις), guest lectures (διαλέξεις από επισκέπτες), seminars (σεμινάρια), labs (εργαστήρια), tutorials (φροντιστηριακά μαθήματα), clinics (ενισχυτικά μαθήματα), role-plays (παιχνίδια ρόλων), παρουσιάσεις (presentations), εποπτεία (supervision), ανεξάρτητη μάθηση (independent learning).

Το 1ο Έτος και το 50% των μαθημάτων του 2ου Έτους διδάσκονται & αξιολογούνται στην ελληνική γλώσσα, ενώ το υπόλοιπο 50% του 2ου Έτους και το 3ο Έτος διδάσκονται & αξιολογούνται στην αγγλική γλώσσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές (ΣΑΕΠ – Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων).

Αρμόδιοι φορείς για την αναγνώριση του πτυχίου και την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων ψυχολόγου στη Μ. Βρετανία είναι το BPS (British Psychological Society) και το HCPC (Health Care Professions Council). Ολοκληρώνοντας το Bachelor, οι απόφοιτοι κάνουν ατομική αίτηση και αποκοτούν το GBC (Graduate Basis for Chartered Membership) και τη δυνατότητα εξέλιξης σε Chartered Psychologists. Συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές και εγγραφή στο HCPC, οδηγούνται σε επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα.

Αφού ολοκληρώσουν το BSc (Hons) Applied Psychology, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό στο Mediterranean College ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρόγραμμα Ψυχολογίας καθώς και προγράμματα ειδίκευσης/ προσέγγισης οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν σε:

  • Διάφορα συμβουλευτικά πλαίσια, όπως κέντρα ψυχικής υγείας, συμβουλευτικούς σταθμούς, μονάδες κοινοτικής στήριξης, κοινωνικής πρόνοιας
  • Εκπαιδευτήρια
  • Νοσοκομεία και κλινικές
  • Κέντρα απεξάρτησης, αποκατάστασης και επανένταξης
  • Τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων
  • Εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων & ερευνών αγοράς
  • Ερευνητικά κέντρα
  • Κέντρα ειδικής αγωγής και ειδικά σχολεία
  • Ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές ΜΚΟ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας