Προπτυχιακά:
Marketing & Επικοινωνία

BA (Hons) Business Management (Marketing)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο των Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Marketing και την Επικοινωνία.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ (επικυρωμένο)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5)
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Business School του Mediterranean College είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα (1977) και το 1ο που προσέφερε MBA (Master Διοίκησης Επιχειρήσεων) το 1989. Το BA (Hons) Business Marketing έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, TOP10 Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε σπουδές Marketing, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2020.

Είναι το μοναδικό, δίγλωσσο πρόγραμμα στην Ελλάδα πιστοποιημένο από το UK CMI (Chartered Management Institute), το οποίο εξασφαλίζει ότι αυτά που θα διδαχτείς, ανταποκρίνονται σε όσα ζητούν οι εργοδότες σήμερα! Επιπλέον, γίνεσαι συνδεδεμένο μέλος στο CMI, έχεις πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Συλλόγου και αποκτάς ένα επιπλέον δίπλωμα, το CMI Level 5 Diploma in Management & Leadership.

Το πρόγραμμα αναγνωρίζεται και από το UK CIM (Chartered Marketing Institute), με το περιεχόμενό του να είναι συνδεδεμένο με τις βασικές δεξιότητες marketing που απαιτεί ο Σύλλογος. Μέσα από το CIM Graduate Gateway, μπορείς να αποκτήσεις την περιζήτητη πιστοποίηση CIM Certificate in Professional Marketing, λαμβάνοντας απαλλαγή από μέρος των εξετάσεων.

Τι θα μάθεις
Η τεχνογνωσία στο Marketing, συνδυασμένη με υψηλού επιπέδου διοικητικές δεξιότητες θα σου δώσουν ισχυρό προβάδισμα καριέρας, όποιες κι αν είναι οι φιλοδοξίες σου. Μέσα από το πρόγραμμα θα αναπτύξεις τα γνωρίσματα, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα να διαμορφώνεις στρατηγικές marketing για οργανισμούς και να τους βοηθάς να υιοθετούν πελατοκεντρική προσέγγιση στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων.

Θα μάθεις πώς να συνδυάζεις όλα τα στοιχεία του μίγματος marketing, να επικοινωνείς τις αξίες της μάρκας, να αξιοποιείς όλα τα εργαλεία ψηφιακού marketing στο σημερινό δικτυωμένο επιχειρησιακό περιβάλλον, και να εφαρμόζεις τις αρχές του ‘market sensing’, ως καινοτόμο προσέγγιση έρευνας αγοράς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των ΤΕΙ/ΑΕΙ. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Αφού ολοκληρώσουν το BA (Hons) Business (Marketing), οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό στο Mediterranean College ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Οι πτυχιούχοι που θα επιλέξουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον ή να αναπτύξουν δική τους επιχειρηματική δράση, στην Ελλάδα και διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη marketing, digital marketing, δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας σε:

 • Πολυεθνικές εταιρίες
 • Βιομηχανικές μονάδες
 • Υπηρεσίες (ασφαλιστικές, επενδυτικές, συμβουλευτικές)
 • Τράπεζες – χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
 • Τουριστικές επιχειρήσεις
 • Εμπορικές επιχειρήσεις
 • Ναυτιλιακές εταιρίες
 • Διαφημιστικές εταιρίες & ΜΜΕ
 • Νοσοκομεία & μονάδες υγείας
 • Εκπαιδευτικούς φορείς
 • Μη κυβερνητικούς οργανισμούς
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας