Προπτυχιακά:
Διοίκηση Επιχειρήσεων

BA (Hons) Business Management

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020, Ιανουάριος 2021
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο των Επιχειρήσεων.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:
- Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ (επικυρωμένο)
- Συστατικές επιστολές (2)
- Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5)
- Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
- Φωτογραφίες (4)
- Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σκοπός του σύγχρονου αυτού προγράμματος είναι να παρέχει στους φοιτητές μια δυναμική εκπαίδευση, βασισμένη πάνω σε όλους τους βασικούς άξονες της Διοίκησης Επιχειρήσεων, έτσι ώστε να τους προετοιμάσει κατάλληλα για μια επιτυχημένη καριέρα στο μάνατζμεντ. Το πρόγραμμα προσφέρει το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε όλους τους τομείς μιας επιχείρησης, ενώ παράλληλα βοηθά τους φοιτητές να διευρύνουν την αντίληψή τους για το οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, μέσα από πρόσφατα και επίκαιρα ζητήματα στον κόσμο των επιχειρήσεων, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το BA (Hons) Business Studies περιλαμβάνει καινοτόμα και επίκαιρα μαθήματα, όπως τα ψηφιακά & κοινωνικά μέσα (digital & social media), ενώ δίνει έμφαση τόσο στη διεθνή και εγχώρια επιχειρηματικότητα όσο και στην ανάπτυξη αναλυτικών ικανοτήτων, στοιχεία άκρως απαραίτητα σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Το πρόγραμμα επίσης βοηθά τους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν πολλές επαγγελματικές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας (μεταφερόμενες δεξιότητες – transferrable skills) και τους προετοιμάζουν για την ομαλή μετάβασή τους στο απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Μέσα από τη δομή και το περιεχόμενο των μαθημάτων αναπτύσσονται προσωπικές δεξιότητες για ανεξάρτητη μάθηση (independent learning), αναστοχασμό (reflection), απασχολησιμότητα (employability) και ομαδική εργασία (group work), που είναι απαραίτητες για την επιτυχή ενασχόληση στο χώρο των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits), τα περισσότερα εκ των οποίων διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση, ενώ υπάρχουν και ετήσια μαθήματα. Αποκορύφωμα του προγράμματος αποτελεί το μάθημα του 3ου έτους “The Business Consultancy Project”, όπου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έχουν διδαχθεί, βασιζόμενοι σε πραγματική επιχείρηση. Το 1ο έτος διδάσκεται και αξιολογείται στην ελληνική γλώσσα, το 2ο έτος διδάσκεται & αξιολογείται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, το 3ο έτος διδάσκεται & αξιολογείται στην αγγλική γλώσσα. (ΣΗΜ: το πρόγραμμα προσφέρεται επίσης και εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά).

Υιοθετούμε μια κλιμακωτή προσέγγιση στη μάθηση, υποστηρίζοντας πλήρως του φοιτητές στα πρώτα στάδια του προγράμματος, έως ότου βελτιώσουν την κατανόηση και αναπτύξουν την αυτονομία τους. Πρόκειται για μια ομαλή μετάβαση, τόσο στις σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, όσο και στη διοικητική πρακτική. Όλοι οι φοιτητές των προγραμμάτων Business Management ξεκινούν με τα ίδια μαθήματα στο 1ο έτος, ώστε να εξοικειωθούν με όλες τι βασικές διοικητικές λειτουργίες μιας επιχείρησης, ανεξαρτήτως κλάδου. Στο 2ο έτος, μπορούν να συνεχίσουν στο γενικό πρόγραμμα ή να επιλέξουν μια από τις προσφερόμενες εξειδικεύσεις, συνδυάζοντας τη Διοίκηση Επιχειρήσεων με το Marketing, τα Χρηματοοικονομικά ή τα Ναυτιλιακά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των ΤΕΙ/ΑΕΙ. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Οι πτυχιούχοι που θα επιλέξουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον ή να αναπτύξουν δική τους επιχειρηματική δράση, στην Ελλάδα και διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 • Πολυεθνικές εταιρίες
 • Βιομηχανικές μονάδες
 • Υπηρεσίες (ασφαλιστικές, επενδυτικές, συμβουλευτικές)
 • Τράπεζες – χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
 • Τουριστικές επιχειρήσεις
 • Εμπορικές επιχειρήσεις
 • Ναυτιλιακές εταιρίες
 • Διαφημιστικές εταιρίες & ΜΜΕ
 • Νοσοκομεία & μονάδες υγείας
 • Εκπαιδευτικούς φορείς
 • Μη κυβερνητικούς οργανισμούς
ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας