Προπτυχιακά:
Χρηματοοικονομικά

BSc (Hons) Accounting and Finance (Λογιστική και Χρηματοοικονομική)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2021
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της Επιστήμης.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας και του δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με το Κολλέγιο.
✓ Εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική το οποίο εφαρμόζει τη θεωρία στην πράξη και παρέχει στους φοιτητές τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάθε σύγχρονο Στέλεχος Λογιστηρίου και Οικονομικής Διεύθυνσης.
✓ Μαθήματα σχεδιασμένα ώστε να δίνουν τη δυνατότητα απαλλαγής από θεματικές ενότητες στις εξετάσεις της διεθνούς κύρους πιστοποίησης ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) για σταδιοδρομία ως ορκωτός λογιστής.
✓ Σύγχρονα μαθήματα που καλύπτουν όλες τις επιμέρους θεματικές περιοχές της Λογιστικής, Ελεγκτικής και Χρηματοοικονομικής, μεταξύ των οποίων και καινοτόμες λειτουργίες όπως: εκμάθηση πραγματικών λογιστικών πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμογές ελεγκτικής με χρήση πραγματικών δεδομένων, προσομοίωση χρηματιστηριακών επενδύσεων, αξιολόγηση νέων επενδύσεων με τη μελέτη πραγματικών περιπτώσεων.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων/πιστοποιήσεων από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων αλλά και από φορείς με διεθνή αναγνώριση με στόχο τη δικτύωση των φοιτητών με το Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.
✓ Δυνατότητα παρακολούθησης αγγλόφωνου προγράμματος για όσους στοχεύουν να ακολουθήσουν καριέρα στο εξωτερικό.
✓ Δυνατότητα εκπαίδευσης σε πραγματικές συνθήκες στο Εργαστήριο Προσομοίωσης Εικονικής Επιχείρησης του Κολλεγίου.

Περιγραφή προγράμματος
Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα BSc (Hons) Accounting & Finance, Λογιστική και Χρηματοοικονομική, ξεχωρίζει διότι παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες πτυχές των συγκεκριμένων Επιστημών και, αξιοποιώντας τις τρέχουσες εξελίξεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς, να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να στελεχώσουν ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα της σύγχρονης επιχείρησης, την Οικονομική Διεύθυνση και το Λογιστήριο.

Με την απόκτηση του πτυχίου οι απόφοιτοι θα να είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν όλο το φάσμα των λογιστικών εργασιών καθώς και να διαμορφώνουν τον χρηματοοικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό.

Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι συνδυάζει ποικιλία μεθόδων εκμάθησης και πρακτικής εκπαίδευσης. Βασίζεται περισσότερο στην διαδραστική, συμμετοχική αλλά και πρακτική διδασκαλία, παρέχοντας στους φοιτητές ρεαλιστικές εμπειρίες ώστε να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα λειτουργίας και τα πληροφοριακά συστήματα των σύγχρονων επιχειρήσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές προοπτικές

Το πρόγραμμα BSc Accounting & Finance προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ανώτερες θέσεις στον κλάδο της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε όλους τους κλάδους της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας ως:

  • Στελέχη Λογιστηρίου και Οικονομικής Διεύθυνσης μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • Στελέχη Διοίκησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
  • Σύμβουλοι επιχειρήσεων με εξειδίκευση την παροχή λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλών
  • Στελέχη και αναλυτές σε χρηματιστηριακές εταιρείες
  • Τραπεζικά Στελέχη
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας τη δική τους επιχείρηση παροχής ανεξάρτητων λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλών

Οι απόφοιτοι του προγράμματος ΒSc (Hons) Accounting & Finance, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας