Προπτυχιακά:
Υγεία

Bsc (Hons) Physiotherapy (Φυσικοθεραπεία)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση φυσικοθεραπευτών στους τομείς πρόληψης, αξιολόγησης, θεραπείας και αποκατάστασης παθήσεων και τραυματισμών. Η διαρκής ενημέρωση του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού διασφαλίζει την εναρμόνιση του προγράμματος με τα σύγχρονα διεθνή επιστημονικά και εκπαιδευτικά δεδομένα. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των φοιτητών στην επιστήμη της Φυσιοθεραπείας, στην απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων και στην καλλιέργεια κριτικού και ερευνητικού πνεύματος. Η σχολή Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι μέλος του δικτύου ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher Education). Ο σκοπός του ENPHE είναι η βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη γνώση μέσω της επικοινωνίας των φορέων εκπαίδευσης στην Ευρώπη, αλλά πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT). Το ENPHE ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995 και πλέον 183 σχολές Φυσικοθεραπείας από 29 κράτη της Ευρώπης είναι μέλη.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;
✓Το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Φυσικοθεραπεία που προσφέρθηκε στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών και αποφοίτων.
✓Επαγγελματική ισοδυναμία με τους αντίστοιχους ελληνικούς τίτλους μέσω ΣΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας.
✓Το Μητροπολιτικό είναι το μοναδικό Κολλέγιο με απόφοιτους Φυσικοθεραπείας οι οποίοι – ακολουθώντας την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία – απέκτησαν την ιδιότητα του Μέλους του Βρετανικού Health and Care Professions Council (HCPC).
✓Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι μέλος του δικτύου ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher Education).
✓Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη στα εξειδικευμένα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας του Κολλεγίου με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.
✓Συμπλήρωση 1000 ωρών κλινικής άσκησης, οι οποίες απαιτούνται για την επαγγελματική αναγνώριση των φοιτητών ως πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές.
✓Πρακτική άσκηση σε ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών πλαισίων πανελλαδικής και διεθνής αναγνώρισης, που προσφέρουν επαφή με εκσυγχρονισμένα πλαίσια φροντίδας και υποστήριξης ασθενούς.
✓Διεπιστημονικά μαθήματα, σε κοινή συμμετοχή με φοιτητές από άλλα προγράμματα της Σχολής Υγείας.
✓Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει και τις τρεις βασικές εξειδικεύσεις στη Φυσικοθεραπείας: Μυοσκελετική, Νευρολογική και Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση.
✓Δυνατότητα παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων από διεθνούς φήμης Φυσικοθεραπευτές.
✓Το ακαδημαϊκό προσωπικό απαρτίζεται από καταξιωμένους επιστήμονες και κλινικούς, που εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία.
✓Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓Δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι απόφοιτοι του προγράμματος Bsc (Hons) in Physiotherapy [Athens] έχουν τη δυνατότητα να εργασθούν σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους προαγωγής και αποκατάστασης υγείας, όπως ιδιωτικά εργαστήρια Φυσικοθεραπείας, Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, γυμναστήρια, εκπαιδευτικούς φορείς, ιδιωτικά νοσοκομεία / κλινικές. Εφόσον έχουν κάνει μεταφορά των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία, μπορούν να εργασθούν και στον δημόσιο τομέα.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας