Προπτυχιακά:
Υγεία

Bsc (Hons) Physiotherapy (Φυσικοθεραπεία)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2021
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο της Φυσικοθεραπείας.

  • Απολυτήριο Λυκείου (με βαθμό 10 και άνω)
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές Λυκείου
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Φωτογραφίες ταυτότητας
  • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
  • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Φυσικοθεραπεία, με το μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών και αποφοίτων, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Το Μητροπολιτικό είναι το μοναδικό Κολλέγιο με απόφοιτους Φυσικοθεραπείας οι οποίοι – ακολουθώντας την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία – απέκτησαν την ιδιότητα του Μέλους του Βρετανικού Health and Care Professions Council (HCPC).
✓ Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι μέλος του δικτύου ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher Education).
✓ Εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη στα εξειδικευμένα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας του Κολλεγίου με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.
✓ Συμπλήρωση 1000 ωρών κλινικής άσκησης, οι οποίες απαιτούνται για την επαγγελματική αναγνώριση των φοιτητών ως πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές.
✓ Πρακτική άσκηση σε ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών πλαισίων πανελλαδικής και διεθνής αναγνώρισης, που προσφέρουν επαφή με εκσυγχρονισμένα πλαίσια φροντίδας και υποστήριξης ασθενούς.
✓ Διεπιστημονικά μαθήματα, σε κοινή συμμετοχή με φοιτητές από άλλα προγράμματα της Σχολής Υγείας.
✓ Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει και τις τρεις βασικές εξειδικεύσεις στη Φυσικοθεραπείας: Μυοσκελετική, Νευρολογική και Καρδιοαναπνευστική Αποκατάσταση.
✓ Δυνατότητα παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων από διεθνούς φήμης Φυσικοθεραπευτές.
✓ Το ακαδημαϊκό προσωπικό απαρτίζεται από καταξιωμένους επιστήμονες και κλινικούς, που εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα.

Περιγραφή
Το πτυχιακό πρόγραμμα στην Φυσικοθεραπεία, BSc (Hons) Physiotherapy, αποσκοπεί στην εκπαίδευση φυσικοθεραπευτών στους τομείς πρόληψης, αξιολόγησης, θεραπείας και αποκατάστασης παθήσεων και τραυματισμών. Η δόμηση του προγράμματος καλλιεργεί τη συστηματική προσέγγιση ενός ευρέος φάσματος κλινικών περιστατικών και τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Η διαρκής ενημέρωση του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού διασφαλίζει την εναρμόνιση του προγράμματος με τα σύγχρονα διεθνή επιστημονικά και εκπαιδευτικά δεδομένα. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των φοιτητών στην επιστήμη της Φυσιοθεραπείας, στην απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων και στην καλλιέργεια κριτικού και ερευνητικού πνεύματος.

Η σχολή Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι μέλος του δικτύου ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher Education). Ο σκοπός του ENPHE είναι η βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη γνώση μέσω της επικοινωνίας των φορέων εκπαίδευσης στην Ευρώπη, αλλά πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT). Το ENPHE ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995 και πλέον 183 σχολές Φυσικοθεραπείας από 29 κράτη της Ευρώπης είναι μέλη.

Το ΕΝΡΗΕ διοργανώνει σε ετήσια βάση ένα συνέδριο σε κάποια από τις χώρες μέλη, όπου καθηγητές και υπεύθυνοι προγραμμάτων ανταλλάσσουν εμπειρίες και γνώση γύρω από εκπαιδευτικά και ερευνητικά ζητήματα. Επίσης, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία απευθύνονται στους καθηγητές Φυσικοθεραπείας των σχολών-μελών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Το πρόγραμμα BSc (Hons) Physiotherapy προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κλάδο της Φυσικοθεραπείας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να:

Εργαστούν ως Φυσικοθεραπευτές σε κέντρα αποκατάστασης, σε νοσοκομεία, σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας, σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε σχολεία, σε ερευνητικά κέντρα, κ.α.
Δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ασκώντας ιδιωτικά το επάγγελμα.
Να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για περαιτέρω εξειδίκευση.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας