Προπτυχιακά:
Ψυχολογία

Bsc (Hons) Psychology (Ψυχολογία)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2021
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο την εκπαίδευση και ανάπτυξη άρτια καταρτισμένων επιστημόνων και επαγγελματιών ψυχολόγων. Η Ψυχολογία είναι η επιστημονική μελέτη της σκέψης, του συναισθήματος, της συμπεριφοράς και των σχέσεων του ανθρώπου. Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να κατανοήσουν, να προβλέψουν και να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μέσα από την έρευνα. Μελετούν έναν μεγάλο αριθμό θεμάτων που επηρεάζουν την ανθρώπινη λειτουργία και περιλαμβάνουν κοινωνικούς, οργανικούς, αναπτυξιακούς, γνωστικούς και συναισθηματικούς παράγοντες. Η ερευνητική μεθοδολογία είναι βασική για όλους τους κλάδους της Ψυχολογίας και οι φοιτητές μαθαίνουν για τις στρατηγικές έρευνας και τις μεθόδους ανάλυσης των δεδομένων. Το BSc (Hons) Psychology προσφέρει μία γενική θεώρηση της ιστορίας της ψυχολογίας, καθώς και των σύγχρονων θεωριών και κλάδων. Ο σχεδιασμός και το περιεχόμενο του προγράμματος ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society - BPS). Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο ως απόφοιτοι αναγνωρισμένου προγράμματος σπουδών (Graduate Member) και δυνατότητα απόκτησης Graduate Basis for Chartered Membership (GBC), που αποτελεί τη βάση για συνέχιση σε μεταπτυχιακές σπουδές ή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στον κλάδο και το πρώτο βήμα για την μετεξέλιξη σε Προνομιακό Μέλος του Συλλόγου (Chartered Member).

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ψυχολογία, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος BSc (Hons) Psychology στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών Bachelor of Science από το University of East London.
✓ Δυνατότητα εγγραφής στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και απόκτησης του Graduate Basis for Chartered Membership of the Society (GBC) έπειτα από ατομική αίτηση εγγραφής (ισχύει για τους αποφοίτους του ελληνόφωνου προγράμματος).
✓ Απευθείας εγγραφή στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και απόκτησης του Graduate Basis for Chartered Membership of the Society (GBC) (λόγω του BPS Accreditation, που ισχύει μόνο για τους αποφοίτους του αγγλόφωνου προγράμματος).
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη κατανόηση της επιστήμης και ταυτόχρονα προσφέρει διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.
✓ Τίτλος σπουδών από το University of East London που ανεδείχθη 2ο στην επιλογή σπουδών στη ψυχολογία, βάσει της εθνικής έρευνας ικανοποίησης φοιτητών στο Λονδίνο (National Student Satisfaction Survey, London, 2014).
✓ Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης και αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ιδιωτικών και δημοσίων φορέων ψυχικής υγείας.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων και εκδηλώσεων από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες ψυχολόγους.
✓ Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά προγράμματα με καινοτόμες εξειδικεύσεις.

* Οι απόφοιτοι του ελληνόφωνου προγράμματος BSc (Hons) Psychology μπορούν να υποβάλλουν ατομική αίτηση στο BPS για την απόκτηση Graduate Basis for Chartership μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματικές Προοπτικές
Οι φοιτητές προετοιμάζονται για μία σειρά επιλογών μετά την αποφοίτησή τους. Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν:

  •  μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ψυχολογία, την ιατρική, τη νομική και τις επιχειρήσεις
  •  εργασία σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και οργανισμούς
  •  εργασία σε χώρους ψυχικής υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας