Προπτυχιακά:
Χρηματοοικονομικά

BSc (Hons) Economics for Business (Οικονομικά Επιχειρήσεων)

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2021
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στις μεθόδους, τη θεωρία και τις πρακτικές εφαρμογές της Οικονομικής Επιστήμης. Καλύπτει όλο το φάσμα της οικονομικής επιστήμης και των εφαρμογών της, όπως η μικροοικονομική και μακροοικονομική ανάλυση, η οικονομική των επιχειρήσεων, η χρηματοοικονομική, η νομισματική πολιτική, η διεθνής οικονομική και η στρατηγική των επιχειρήσεων. Λόγω αυτού, αποτελεί τη θερμοκοιτίδα οικονομικών στελεχών ικανών να καλύψουν επιτυχώς πολλαπλές θέσεις εργασίας και να εξελιχθούν σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις. Η διδασκαλία των μαθημάτων μέσα από τον συνεχή προσανατολισμό στην υποστήριξη του φοιτητή κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εμπλουτίζεται από φροντιστηριακές ασκήσεις, ειδικευμένα σεμινάρια, εργασίες των φοιτητών και ανάληψη συγκεκριμένων projects σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στα Οικονομικά Επιχειρήσεων, που παρέχεται στην Ελλάδα και εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.
✓ Πλήρως ελληνόφωνο πρόγραμμα, που επιτρέπει τη μέγιστη εμβάθυνση στην Επιστήμη των Οικονομικών σε όλο το φάσμα της (Μακροοικονομική, Μικροοικονομική, Χρηματοοικονομικά, Λογιστική, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Οικονομική Ανάπτυξη).
✓ Δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας μέσω του προγράμματος πρακτικής άσκησης στο 2ο έτος σπουδών σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.
✓ Εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη, που εφαρμόζει τη θεωρία στην πράξη και παρέχει στους φοιτητές όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτείται να διαθέτει κάθε σύγχρονο στέλεχος οικονομικών τμημάτων.
✓ Παράλληλη παρακολούθηση πιστοποιημένων σεμιναρίων και εκδηλώσεων από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων με στόχο τη δικτύωση των φοιτητών με το Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.
✓ Διεθνής αναγνώριση του τίτλου σπουδών και επαγγελματικές προοπτικές εντός και εκτός Ελλάδας, μέσω του γραφείου σταδιοδρομίας και του δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
✓ Εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες στο Εργαστήριο Προσομοίωσης Εικονικής Επιχείρησης (SIM Venture).
✓ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μόνο Κολλέγιο στην Ελλάδα, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής (European Business Ethics Network, EBEN).
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Το πρόγραμμα προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο των Οικονομικών. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε πολυεθνικές εταιρείες, τράπεζες, καθώς και σε οργανισμούς του δημοσίου τομέα ως οικονομολόγοι, οικονομικοί διευθυντές, οικονομικοί σύμβουλοι, οικονομικοί ή χρηματοοικονομικοί αναλυτές.
Οι απόφοιτοι μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή να κάνουν αίτηση για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA in International Business, το οποίο προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας