Προπτυχιακά:
Εκπαίδευση

BA (Hons) in English Language and English Language Teaching

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020
3 έτη
Bachelor
Πλήρους , Μερικής
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

- Απολυτήριο Λυκείου
- TOEFL score (computer based) 213
- 2 συστατικές επιστολές

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

University of Greenwich (UK)

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα συνδυάζει την πρακτική εξάσκηση στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας με την ακαδημαϊκή μελέτη της γλώσσας και επικοινωνίας. Στοχεύει στο να δημιουργήσει ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον τομέα διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στον ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση. Προκειμένου να μπορεί κάποιος να διδάξει στο δημόσιο φορέα στην Αγγλία, προϋπόθεση αποτελεί να είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Πιστοποιητικού στην Εκπαίδευση (Postgraduate Certificate of Education), μετά την αποφοίτηση από το Πρόγραμμα. Στο πρώτο έτος, οι σπουδαστές παρακολουθούν τρία ‘μαθήματα κορμού’ και δύο ακόμη μαθήματα επιλογής από άλλους κλάδους της Σχολής, όπως Ψυχολογία και Διαχείριση Μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Στο δεύτερο έτος, οι φοιτητές παρακολουθούν ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών με τρία ‘μαθήματα κορμού’ και δύο μαθήματα επιλογής από άλλους κλάδους της Σχολής, όπως Πραγματολογία και Λογοτεχνία. Στο τρίτο έτος, οι σπουδαστές έχουν τρία μαθήματα ‘κορμού’ και ένα μάθημα επιλογής από διάφορους άλλους τομείς στη Σχολή, όπως Βασικές Αρχές και Στρατηγικές Μετάφρασης.

Πρόγραμμα σπουδών

Έτος 1
Εισαγωγή στη Διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας
Θεμελιώδεις Αρχές Γλωσσολογίας
Γλώσσα, Επικοινωνία και Κοινωνία
Μάθημα Επιλογής: - Ψυχολογία - Διαχείρηση Φοιτητών με Διαφορετικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες
Έτος 2
Μεθοδολογία και Άσκηση της Γλωσσικής Διδασκαλίας
Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
Σημασιολογία (Η Σημασία στη Γλώσσα)
Μάθημα Επιλογής
Έτος 3
Πτυχιακή Εργασία
Γλωσσική Διδασκαλία: Σχεδιασμός και Εξάσκηση
Βασικές Θεωρίες στην Απόκτηση και Διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας
Βασικές Αρχές και Στρατηγικές Μετάφρασης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια
Το BA (Hons) στην Αγγλική Γλώσσα και τη Διδασκαλία της Αγγλικής είναι ένα τριετές Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στην Αγγλική. Η διδασκαλία κάθε μαθήματος περιλαμβάνει τρία τρίμηνα (Οκτώβριος – Δεκέμβριος, Ιανουάριος – Μάρτιος, και Απρίλιος – Μάιος), καθώς και δύο εξεταστικές περιόδους (του Μαΐου και του Αυγούστου). Όλα τα μαθήματα διεξάγονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και είναι πρωινά, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των σπουδαστών οι οποίοι ήδη απασχολούνται στον κλάδο διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας.

Επαγγελματική σταδιοδρομία
Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι απόφοιτοι έχουν πληθώρα ευκαιριών απασχόλησης σε τομείς όπως: Διδασκαλία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Εκδόσεις, Διοίκηση, κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας