Προπτυχιακά:
Υγεία

Φαρμακευτική

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
4 χρόνια
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Κύριο κριτήριο εισαγωγής ενός φοιτητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα «Φαρμακευτική» στοχεύει στην παροχή γενικής θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης στις Φαρμακευτικές Επιστήμες με εμβάθυνση σε όλους τους βασικούς τομείς και κλάδους, όπως η Φαρμακολογία, η Φαρμακευτική Χημεία, η Φαρμακευτική Ανάλυση, η Φαρμακευτική Τεχνολογία, η Φαρμακογνωσία και η Τοξικολογία. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με βάση ποιοτικά ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης και αποσκοπεί στην απόκτηση κατάλληλων πρακτικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων για άμεση εργοδότηση μετά την αποφοίτηση τους. Οι απόφοιτοι θα μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο ή άλλα συναφή γνωστικά πεδία όπως η Δημόσια Υγεία και η Ιατρική.

Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές αναμένεται να:
-Επιδεικνύουν βασικές, θεμελιώδεις θεωρητικές γνώσεις στις Φαρμακευτικές επιστήμες και συγκεκριμένα:
-επαρκή γνώση των υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των φαρμάκων,
-επαρκή γνώση της φαρμακευτικής τεχνολογίας και του φυσικού, χημικού, βιολογικού και μικροβιολογικού ελέγχου των φαρμάκων,
-επαρκή γνώση του μεταβολισμού και των αποτελεσμάτων των φαρμάκων και της δράσης των τοξικών ουσιών, καθώς και της χρήσης των φαρμάκων,
-επαρκή γνώση η οποία επιτρέπει την αξιολόγηση των επιστημονικών δεδομένων για τα φάρμακα ώστε βάσει αυτής να μπορεί να παρέχονται οι κατάλληλες πληροφορίες,
-επαρκή γνώση των νόμιμων και άλλων προϋποθέσεων για την άσκηση φαρμακευτικών δραστηριοτήτων
-Αποκτήσουν τέτοιες δεξιότητες και εμπειρίες που να τους προετοιμάζουν επαρκώς για καριέρα σε κλάδους και επαγγέλματα σχετικά με τις Φαρμακευτικές επιστήμες ή για περαιτέρω ανώτερες σπουδές.
-Αποκτήσουν βασικές αλλά ουσιαστικές εργαστηριακές δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα αναλυτικών και ερευνητικών πεδίων.
-Αναπτύξουν κριτική σκέψη και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, δουλεύοντας μόνοι ή σε ομάδες.
-Αναγνωρίσουν την τεράστια σημασία της επιστήμης της Φαρμακευτικής και των εφαρμογών της στην καθημερινότητα, στην οικονομία και στη ζωή γενικότερα.
-Συνεισφέρουν θετικά και ουσιαστικά στην επιστημονική/ερευνητική αρένα των Φαρμακευτικών Επιστημών και ιδιαίτερα στην κατεύθυνση που επιλέγουν να ακολουθήσουν και να υπηρετήσουν.
-Επιδεικνύουν και εφαρμόζουν υψηλό επίπεδο ηθικής και δεοντολογίας τόσο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία όσο και στις ερευνητικές -τους δραστηριότητες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καριέρα & Εργοδότηση
Οι απόφοιτοι του προγράμματος της Φαρμακευτικής είναι άρτια καταρτισμένοι με τις κατάλληλες πρακτικές και εργαστηριακές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να εργοδοτηθούν ως αδειούχοι φαρμακοποιοί ιδρύοντας το δικό τους φαρμακείο, ή υπεύθυνοι φαρμακοποιοί στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Το επάγγελμα του φαρμακοποιού συμπεριλαμβάνει την ορθή προμήθεια φαρμάκων ακολουθώντας τις ιατρικές συνταγές που παραλαμβάνει από τους πελάτες του. Επίσης ο φαρμακοποιός πρέπει να είναι ενήμερος για τις ιδιότητες και επιδράσεις διαφόρων φαρμάκων.

Δεξιότητες: Πρακτική και αναλυτική σκέψη, Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, Σωστή διαχείριση χρόνου , Τεχνικές δεξιότητες, Ανεξαρτησία στην εργασία, Ηθική, Επικοινωνιακές δεξιότητες

Τομείς Εργοδότησης: Ερευνητικός, Φαρμακευτικός, Βιοτεχνολογία, Βιομηχανία τροφίμων, Εκπαίδευση, Υγείας (π.χ. αναλυτικά ή διαγνωστικά εργαστήρια), Μη κερδοσκοπικός, Δημόσιος και ιδιωτικός

Επιλογές Σταδιοδρομίας: Φαρμακοποιός, Ερευνητής, Υπεύθυνος Εργαστηρίου, Ακαδημαϊκός

Μεταπτυχιακές / Επαγγελματικές Σπουδές
Οι απόφοιτοι θα μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διάφορα άλλα συναφή θέματα σπουδών όπως Δημόσια Υγεία και Ιατρική.

Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Στα πλαίσια του προγράμματος της Φαρμακευτικής, οι φοιτητές εξασκούν την Πρακτική τους Άσκηση σε Φαρμακεία και Δημόσια Νοσηλευτήρια .

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας