Προπτυχιακά:
Υγεία

Νοσηλευτική

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
4 χρόνια
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Κύριο κριτήριο εισαγωγής ενός φοιτητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση πολυδύναμων επαγγελματιών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλευτικής οι οποίοι μέσω της εξάσκησης της επιστήμης τους θα συνδράμουν στην πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας των ατόμων όλων των ηλικιών, καθώς επίσης στη διατήρηση και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας. Οι φοιτητές του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα απόκτησης υψηλού επιπέδου θεωρητικών και εργαστηριακών γνώσεων καθώς επίσης κλινικών δεξιοτήτων προκειμένου να μπορούν να ασκούν αυτόνομα το επάγγελμά τους ή σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες της υγείας στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαθησιακά Αποτελέσματα
-Να διαθέτουν υψηλό επίπεδο θεωρητικών γνώσεων, δεξιοτήτων και ορθών δεοντολογικά στάσεων και ως επιδέξιοι επαγγελματίες να παρέχουν με επάρκεια και ασφάλεια εξατομικευμένη ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια φροντίδα Υγείας εντός και εκτός Κύπρου.
-Να είναι ικανοί να προάγουν, να προστατεύουν, να διατηρούν και αποκαθιστούν την υγεία ατόμων/οικογενειών και ομάδων σύμφωνα με την προσωπικότητα του ατόμου, τα ψυχολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά του ίδιου και της οικογένειάς του.
-Να αναπτύξουν αναλυτική και συνθετική δημιουργική σκέψη, ενεργό συμμετοχή στη διεργασία της μάθησης και με τον εμπλουτισμό των θεωρητικών γνώσεων και των δεξιοτεχνιών, να βελτιώνουν την αναπροσαρμογή και την κριτική προσέγγιση της καθημερινής κλινικής πράξης.
-Να επιδιώκουν την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και άσκησης της Νοσηλευτικής ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων εξελίξεων.
-Να προάγουν την ερευνητική διεργασία και να διαθέτουν ερευνητικές δεξιότητες με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καριέρα & Εργοδότηση
Οι απόφοιτοι του Κλάδου Νοσηλευτικής ειδικεύονται στον ευρύ τομέα της Υγείας από τη νοσηλεία ασθενών μέχρι και την έρευνα και εφαρμογή προγραμμάτων υγείας. Ο Νοσηλευτής φροντίζει όπως ο ασθενής λαμβάνει και τηρεί την θεραπευτική του αγωγή όπως αυτή έχει οριστεί από τον θεράποντα ιατρό. Επίσης παρακολουθεί και καταγράφει την πρόοδο του ασθενή με καθημερινές μετρήσεις ρουτίνας και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να επέμβει ο επί καθήκοντος ιατρός. Ένας νοσηλευτής προετοιμάζει επίσης ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις ή επεμβάσεις.

Δεξιότητες: Προθυμία, Εμπάθεια, Κριτική σκέψη και δυνατότητα να είναι λεπτομερείς, Υπομονή, Ανεκτικότητα, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Ομαδικότητα, Υπευθυνότητα, Οργάνωση, Ικανότητες διαχείρισης Ιατρικού Εξοπλισμού, Τομείς Εργοδότησης, Υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές,, Διαγνωστικά Κέντρα, Ογκολογικά Κέντρα, Πυρηνική Ιατρική, Ακτινολογία, Κέντρα Υγείας), Κέντρα Αποκατάστασης/Στέγες Ηλικιωμένων, Μη κερδοσκοπικός, Δημόσιος και ιδιωτικός, Εκπαίδευση

Επιλογές Σταδιοδρομίας: Νοσηλευτής (Ο Νοσηλευτής μπορεί να επιλέξει εάν επιθυμεί συγκεκριμένη ειδικότητα), Διοικητικός Λειτουργός στον τομέα υγείας (Νοσοκομεία, Υπουργείο Υγείας κ.α.), Βοηθός Χειρουργείου, Λειτουργός διαγνωστικού κέντρου, Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών, Βοηθός εργαστηρίων Νοσηλευτικής σε Ακαδημαϊκό ίδρυμα

Μεταπτυχιακές / Επαγγελματικές Σπουδές
Απόφοιτοι του Κλάδου Νοσηλευτικής έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το βιογραφικό και τις γνώσεις τους μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Δημόσια Υγεία, Νοσηλευτική (Κοινοτική, Ψυχιατρική, Μαιευτική).
Για την εξασφάλιση εργασίας σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα οι απόφοιτοι της Νοσηλευτικής έχουν την ευκαιρία επιλογής Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών.

Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Οι φοιτητές του κλάδου της Νοσηλευτικής καλούνται να συμπληρώσουν συγκεκριμένες ώρες Πρακτικής Άσκησης κατά την περίοδο της φοίτησης τους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη συμπλήρωση της σπουδής και την απόκτηση του Πτυχίου τους . Στα πλαίσια της Πρακτικής τους Άσκησης, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον παρακολουθώντας και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών μεντόρων

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας