Προπτυχιακά:
Εκπαίδευση

Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Οκτώβριος 2021, Φεβρουάριος 2022
4 έτη
Bachelor
Πλήρους , Εξ' Αποστάσεως
Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Κύριο κριτήριο εισαγωγής ενός φοιτητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα ‘Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία’ προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάγνωση και την ανάλυση κειμένων, καθώς και τις αναγκαίες πρακτικές δεξιότητες για να κατανοήσουν και να διδάξουν αυτή την κύρια διεθνή γλώσσα. Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κειμένων στην αγγλική γλώσσα, εξετάζοντας σημαντικές ιστορικές, φιλοσοφικές και πολιτιστικές εξελίξεις μέσα από τη μελέτη της λογοτεχνίας και γλωσσολογίας. Παρέχει επίσης τις απαιτούμενες γνωστικές δεξιότητες για τη διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα.

Στόχοι Προγράμματος
- To develop the student’s capacity to think, write and speak effectively and creatively in the English Language;
- To develop, through the study of literary texts and cultural theory, a deeper understanding of social, moral and ethical values, including the ability to negotiate between differing value systems.
Reflect on students’ relationship to others and their responsibilities to community and society through a literary frame.
- To develop the student’s analytical, decision making and English communication competencies.
- To develop those qualities of self-reliance, responsibility, integrity, and self-awareness which will promote personal achievement and contribution to organizations;
- To build breadth of perspective through the general education requirements and provide sufficient specialization to meet basic professional and career requirements;
- To provide the student with the basic requirements for academic and/or career advancement.
- To equip students with wide competencies in writing, across a broad spectrum of career paths.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το παρόν πρόγραμμα προσφέρεται τόσο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λευκωσία όσο και εξ αποστάσεως σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Καριέρα & Εργοδότηση
Οι απόφοιτοι του προγράμματος της ‘Αγγλικής Φιλολογίας και Γλωσσολογίας’ διδάσκουν σαν φιλόλογοι τη γλώσσα της ειδικότητας τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Αγγλική γλώσσα. Μπορούν επίσης να ασχοληθούν με την ανάλυση της αγγλικής γλώσσας σε ερευνητικό επίπεδο και την επεξεργασία κειμένων σε τομείς όπως ΜΜΕ.

Δεξιότητες: Άριστη επίδοσή στον Αγγλικό γραπτό και προφορικό λόγο, Γλωσσικές Ικανότητες, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Ερευνητικές Ικανότητες

Τομείς Εργοδότησης: Εκπαιδευτικός (Δημόσιος & ιδιωτικός), ΜΜΕ, Εκδόσεις, Διαφημιστικός

Επιλογές Σταδιοδρομίας: Καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας, Αρθογράφος, Κειμενογράφος, Μεταφραστής, Διοικητικός Λειτουργός

Μεταπτυχιακές / Επαγγελματικές Σπουδές
Για αυξημένες πιθανότητες εργοδότησης και για μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή πορεία, οι απόφοιτοι του κλάδου Αγγλικής Φιλολογίας και Γλωσσολογίας μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα αυτό.

Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Το πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας του Κέντρου Καριέρας δίνει τη δυνατότητα σε τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές με ψηλή ακαδημαϊκή επίδοση να εργαστούν για περίοδο τριών μηνών σε θέσεις αντίστοιχες του κλάδου σπουδών τους. Το πρόγραμμα εμπλουτίζει το βιογραφικό του κάθε συμμετέχοντα, αφού αποκτά εργασιακή εμπειρία και Προσωπική Αξιολόγηση των Ικανοτήτων του από τον οργανισμό στον οποίο τοποθετείται. Κάποιες από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και στις οποίες τοποθετήθηκαν φοιτητές του Κλάδου της Αγγλικής Φιλολογίας και Γλωσσολογίας είναι:
- Ολύμπιο Ιδιωτικό Σχολείο
- Rainbow Private Schools Ltd.
- The Grammar Junior School Nicosia

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας