Προπτυχιακά:
Τουρισμός

BA (Hons) International Hospitality Management

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020, Ιανουάριος 2021
3 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:
Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ
Συστατική επιστολή (1)
Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5) *
Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
Φωτογραφίες (2)
Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου
*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:

  • Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
  • Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους φοιτητές μια σύγχρονη και πρακτική εκπαίδευση σε όλους τους βασικούς άξονες της Διεθνούς Διοίκησης Φιλοξενίας, έτσι ώστε να τους προετοιμάσει κατάλληλα για μια επιτυχημένη καριέρα. Το πρόγραμμα προσφέρει το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε όλους τους τομείς μιας επιχείρησης φιλοξενίας, ενώ παράλληλα βοηθά τους φοιτητές να διευρύνουν την αντίληψή τους για το οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, μέσα από πρόσφατα και επίκαιρα ζητήματα στον κόσμο των επιχειρήσεων, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το BA (Hons) International Hospitality Management, περιλαμβάνει πρακτικά μαθήματα (π.χ. διαχείριση δωματίων, διαχείριση εκδηλώσεων επισιτισμού), ενώ δίνει έμφαση τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στον διεθνή προσανατολισμό της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, στοιχεία άκρως απαραίτητα στη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα επίσης βοηθά τους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν πολλές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας (μεταφερόμενες δεξιότητες – transferrable skills) και να προετοιμάσουν τους απόφοιτους για εργασία στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Το ισχυρό μίγμα πρακτικής εκμάθησης, επαφής με την αγορά, στέρεας θεωρητικής γνώσης και διεθνούς προσανατολισμού στην ύλη των μαθημάτων, προσδίδει στους απόφοιτους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το πρόγραμμα αποτυπώνει, επίσης, όλες τις σύγχρονες τάσεις που μετασχηματίζουν τον κλάδο του Τουρισμού σήμερα: η έμφαση στη βιωσιμότητα και στις τεχνολογικές εξελίξεις, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών και οι νέες μορφές πολυτελούς φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits), τα οποία κατά κανόνα διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση, ενώ υπάρχουν και κάποια ετήσια μαθήματα. Η πτυχιακή εργασία του 3ου έτους ισοδυναμεί με 40 credits. Τα μαθήματα του 1ου έτους και το 50% των μαθημάτων του 2ου έτους διδάσκονται στα Ελληνικά, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα στα Αγγλικά.

(Σημ: Το πρόγραμμα διδάσκεται επίσης και εξολοκλήρου στα Αγγλικά)

Μέσα από τη δομή και το περιεχόμενο των μαθημάτων οι φοιτητές αναπτύσσονται προσωπικές δεξιότητες για ανεξάρτητη μάθηση (independent learning), αναστοχασμό (reflection), απασχολησιμότητα (employability) και ομαδική εργασία (group work), που είναι απαραίτητες για την επιτυχή ενασχόληση στο χώρο των επιχειρήσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των ΤΕΙ/ΑΕΙ. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Αφού ολοκληρώσουν το BA (Hons) International Hospitality Management, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό στο Mediterranean College ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας. 

Οι πτυχιούχοι που θα επιλέξουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον στο χώρο της φιλοξενίας ή στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, στην Ελλάδα και διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να σταδιοδρομήσουν:

  • σε τουριστικές επιχειρήσεις
  • σε ξενοδοχεία & resorts
  • σε θεματικά πάρκα
  • σε κρουαζιερόπλοια
  • σε μονάδες εστίασης
  • σε tour operator και τουριστικά γραφεία
  • σε συμβουλευτικές εταιρείες
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες / επιχειρηματίες
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας