Προπτυχιακά:
Τουρισμός

BA (Hons) Professional Culinary Arts

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2019, Ιανουάριος 2020
1 έτος
Bachelor
Πλήρους , Μερικής
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ στις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (δίπλωμα ΙΕΚ)
  • Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ
  • Συστατικές επιστολές (2)
  • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
  • Φωτογραφίες (4)
  • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσδώσει στους απόφοιτους σχολών μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής αλλά και σε νέους η παλαιότερους επαγγελματίες του χώρου, γνώσεις και δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ικανούς να αναλάβουν διοικητικές και οργανωτικές θέσεις στον τομέα του επισιτισμού. Μέσω της διδασκαλίας και της πρακτικής άσκησης σε τομείς διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, διαχείρισης κρίσεων, εξυπηρέτησης πελατών, κ.α., οι απόφοιτοι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις manager ή executive chef στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος και είναι χωρισμένο σε 2 εξάμηνα, με 2 μαθήματα ειδικότητας σε κάθε εξάμηνο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διεξάγεται υποστηρικτικό μάθημα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών να ερευνούν και να παρουσιάζουν (γραπτώς, προφορικώς και μέσω της νέας τεχνολογίας) τα ευρήματά τους αλλά και για τη βελτίωση του επιπέδου τους στην Αγγλική γλώσσα. Παράλληλα, στους φοιτητές ανατίθεται ένας επιβλέπων καθηγητής, με την εποπτεία του οποίου θα εκπονήσουν τη διπλωματική τους εργασία, μια μελέτη που μπορεί να βασιστεί σε βιβλιογραφική έρευνα ή σε πραγματικό project από το περιβάλλον εργασίας τους.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να διεκδικήσουν πολλαπλές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μονάδες Εστίασης και Φιλοξενίας (εστιατόρια, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, catering, κ.α.) ως:

  • Chefs/ Executive Chefs
  • Food and Beverage Managers
  • Managers μονάδων Εστίασης
  • ή να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. 
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας