Προπτυχιακά:
Μηχανολογία & Τεχνολογία

MEng/BEng (Hons) Civil Engineering and Construction

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Mediterranean College
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2020, Ιανουάριος 2021
4-5 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά, Αγγλικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως Πολιτικοί Μηχανικοί.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:

 • Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ
 • Συστατική επιστολή (1)
 • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5)
 • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
 • Φωτογραφίες (2)
 • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου
 • Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:
- Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
- Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College λειτουργεί από το 2005, ανοίγοντας το δρόμο για την παροχή ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα στον τομέα της Επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού. Σήμερα, συνεργάζεται με το University of Derby και παρέχει τον πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα προπτυχιακό κύκλο πενταετούς φοίτησης MEng (Integrated Master’s) στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού.

Το πρόγραμμα MΕng (Hons) Civil Engineering and Construction έχει σκοπό να προετοιμάσει τους φοιτητές για μια επιτυχημένη καριέρα Πολιτικού Μηχανικού. Οι απόφοιτοι μπορούν να αποκτήσουν δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος αλλά και να συνεχίσουν τις σπουδές τους με ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης. Ταυτόχρονα με τις σπουδές τους, οι φοιτητές του προγράμματος μπορούν να ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιό τους παρακολουθώντας κάποια από τα επιμέρους σεμιναριακά προγράμματα της Σχολής Μηχανικών.

Το περιεχόμενο των προγραμμάτων είναι προσαρμοσμένο, έτσι ώστε οι φοιτητές να διδάσκονται αυτά που θα κληθούν να εφαρμόσουν στην πράξη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού και το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιρειών της Σχολής έχουν ως αποτέλεσμα η μαθησιακή διαδικασία να εμπλουτίζεται με τα τελευταία δεδομένα του κλάδου και της επιστημονικής έρευνας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού πτυχίου, ισοδύναμου των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων. Εφόσον επιθυμούν, μπορούν και τυπικά να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από τις Ελληνικές αρχές.

Ως απόφοιτοι αναγνωρισμένου προγράμματος βρετανικού πανεπιστημίου μπορούν να κάνουν ατομική αίτηση εγγραφής στο αντίστοιχο επαγγελματικό επιμελητήριο της Βρετανίας (Institution of Civil Engineers) ως Chartered Engineers και να διεκδικήσουν πλήρη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στη Βρετανία και στην Ελλάδα.

Αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, για MBA στο Mediterranean College ή να επιλέξουν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Οι κάτοχοι πτυχίου MEng (Hons) Civil Engineering and Construction μπορούν να εργαστούν σε:

 • Τεχνικές/ κατασκευαστικές εταιρείες & γραφεία.
 • Μελετητικές εταιρείες & γραφεία.
 • Εταιρείες εμπορίας δομικών υλικών και μηχανημάτων.
 • Επισκευαστικές εταιρείες.
 • Εργαστήρια.
 • Εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 • Αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας