Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ
Φιλικών 56α, Περιστέρι, 12131
T. 210/6456564
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS, ιδρύθηκε το 1989 και έκτοτε πρωτοπορεί στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας και των ειδικοτήτων της (συμβουλευτική, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας, ψυχοθεραπεία κτλ), αλλά και σε τομείς όπως το Coaching, η Επικοινωνία, η Εκπαίδευση κ.α.

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Κολλεγίου έχει αποκλειστική συνεργασία με το University of Central Lancashire, το 5ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία και "Κορυφαίο Μοντέρνο Πανεπιστήμιο στα Βόρειο-Δυτικά" σύμφωνα με την αξιολόγηση του "The Times 2012 University Guide".

Το Τμήμα Συμβουλευτικής του Κολλεγίου συνεργάζεται από το 1992 με το University of Strathclyde της Σκωτίας το οποίο αναγορεύτηκε ως "Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Χρονιάς" για το 2013 από το διαγωνισμό "The Awards" και αποτελεί πυρήνα της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στην Ευρώπη, αλλά και με το European Association for Psychotherapy.

To Κολλέγιο στοχεύει στην ποιότητα τόσο εντός των προγραμμάτων εκπαίδευσης, όσο και στη γενικότερη φοιτητική εμπειρία των σπουδαστών του. Το 2009 για παράδειγμα, διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με 350 συνέδρους και 60 ομιλητές από 25 χώρες. Επιπλέον, το 2011 εξέδωσε επιστημονικό εγχειρίδιο 500 σελίδων με έρευνες, θεωρίες, τάσεις και ανακαλύψεις στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία. Δεν είναι τυχαίο ότι αποδέχονται να επιβλέψουν την ποιότητα του ιδρύματος, εξωτερικοί εξεταστές που θεωρούνται ειδήμονες στα αντικείμενα εκπαίδευσης του Κολλεγίου, όπως ο πασίγνωστος Professor John McLeod, συγγραφέας 6 βιβλίων και άνω των 100 επιστημονικών άρθρων. Για το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών, η Ποιότητα είναι πολύ παραπάνω από μία λέξη… είναι καθημερινή πρακτική.

To Κολλέγιο φέρει Άδεια Λειτουργίας του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και τη Διασφάλιση Ποιότητας του Βρετανικού Συστήματος Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τα προγράμματα του Κολλεγίου ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ε.Ε., ενώ έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοδυναμίας από το Ελληνικό Κράτος.

Βασικά Στοιχεία Υπεροχής του Κολλεγίου
- Το Μόνο Κολλέγιο εξειδικευμένο αποκλειστικά στις ανθρωπιστικές επιστήμες.
- Συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη ίσως ομάδα καθηγητών ψυχολογίας σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα.
- Έχει ανταγωνιστικά και σταθερά δίδακτρα καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών, χωρίς εκπλήξεις ή κρυφά κόστη.
- Λειτουργεί αυτόνομες κτιριακές εγκαταστάσεις με βιβλιοθήκη 3.000 βιβλίων & χιλιάδων επιστημονικών άρθρων, ενώ δίνει πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες στήριξης των σπουδαστών (βιβλιοθήκες, πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης κ.α.).
- Δίνει αναβολή στράτευσης
- Καλύπτει τα κριτήρια που απαιτούν ισχυροί επαγγελματικοί σύλλογοι του εξωτερικού και του εσωτερικού για εγγραφή των αποφοίτων στα μητρώα τους.
- Το Μόνο Κολλέγιο μέλος του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Ψυχική Υγεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.