Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κε.Ψυ.Γνα: Κέντρο Ψυχολογικής και Γνωστικής Αξιολόγησης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Rorschach, Thematic Apperception Test – T.A.T., Children’s Apperception Test – C.A.T. , Ιχνογράφημα, Μύθοι της Duss, Συμπλήρωση Προτάσεων.

Εκπαιδευτικά προγράμματα θεωρίας, πρακτικής και εποπτείας σε μικρές ομάδες 2 – 4 ατόμων ή και ατομικά, με έναρξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για την κάθε δοκιμασία χωριστά.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορεί να αποτελέσουν συνέχεια των Εισαγωγικών Σεμιναρίων ή να λειτουργήσουν αυτόνομα από αυτά.
Στο κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κάθε μία δοκιμασία χωριστά συμπεριλαμβάνεται: α) θεωρητικό μέρος: Παρουσιάζονται, με πλήθος κλινικών παραδειγμάτων, το θεωρητικό υπόβαθρο, η δημιουργία της δοκιμασίας, ο τρόπος χορήγησης, κωδικοποίησης, ερμηνείας και σύνθεσης των δεδομένων σε γραπτή έκθεση, με ολοκληρωμένη την εκτίμηση της προσωπικότητας και παρουσίαση των ψυχιατρικών και ψυχοδυναμικού τύπου διαγνωστικών ενδείξεων, β) πρακτικό/εμπειρικό μέρος: Συμπεριλαμβάνεται η εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε όσα έχουν μάθει στο θεωρητικό μέρος. Ο κάθε εκπαιδευόμενος χορηγεί, κωδικοποιεί και ερμηνεύει επαρκή αριθμό πρωτοκόλλων. Συνθέτει τα δεδομένα από αυτά με τα στοιχεία του ιστορικού και τυχόν άλλων δοκιμασιών και διαμορφώνει τελικές εκθέσεις με ολοκληρωμένες εκτιμήσεις,γ) εποπτικό μέρος: Συμπεριλαμβάνεται αναλυτική εποπτεία, σε κάθε ένα από τα πρωτόκολλα κάθε εκπαιδευόμενου που συμβάλλει καθοριστικά στην ουσιαστική γνώση της δοκιμασίας

RORSCHACH: Η εκπαίδευση στη δοκιμασία Rorschach γίνεται σύμφωνα με το αντιληπτικό σύστημα του Exner και την ψυχαναλυτική θεώρηση των Rapaport, Schafer, Gill, Lerner, Chabert.
Διάρκεια:180 ώρες (40 ώρες θεωρία, 50 ώρες εποπτεία, 90 ώρες πρακτική)
Κόστος συμμετοχής: Σε μικρή ομάδα 2 – 4 ατόμων: 1200 ευρώ
Ατομικά : 1680 ευρώ
Στο κόστοςσυμμετοχής περιλαμβάνονται:
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Σημειώσεις και βιβλιογραφία

Thematic Apperception Test – T.A.T.: Η εκπαίδευση στη δοκιμασία Τ.Α.Τ. γίνεται σύμφωνα με το ψυχαναλυτικό σύστημα του Bellak και των επιμέρους ερμηνευτικών στοιχείων των Rapaport, Schafer, Westen et al.
Διάρκεια: 80 ώρες (20 ώρες θεωρία, 20 ώρες εποπτεία, 40 ώρες πρακτική)
Κόστος συμμετοχής: Σε μικρή ομάδα 2 – 4 ατόμων: 600 ευρώ
Ατομικά : 840 ευρώ
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Το εγχειρίδιο “Οι προβλητικές δοκιμασίες θεματικής αντίληψης ενηλίκων και παιδιών Τ.Α.Τ. – C.A.T.” Κατερίνα Μήλιου. Επιστημονική Επιμέλεια Μαρία Τζινιέρη Κοκκώση – Μαρία Τυπάλδου. Εκδ. ΒΗΤΑ, Αθήνα 2013
• Ξένη βιβλιογραφία

Children’s Apperception Test – C.A.T.: Η εκπαίδευση στη δοκιμασία C.Α.Τ. γίνεται σύμφωνα με το ψυχαναλυτικό σύστημα του Bellak και των επιμέρους ερμηνευτικών στοιχείων των Didier & Anzieu, Westen et al. και Haworth.
Διάρκεια:80 ώρες (20 ώρες θεωρία, 20 ώρες εποπτεία, 40 ώρες πρακτική)
Κόστος συμμετοχής: Σε μικρή ομάδα 2 – 4 ατόμων: 600 ευρώ
Ατομικά : 840 ευρώ
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Το εγχειρίδιο “Οι προβλητικές δοκιμασίες θεματικής αντίληψηςενηλίκων και παιδιών” Κατερίνα Μήλιου. Επιστημονική Επιμέλεια Μαρία Τζινιέρη Κοκκώση – Μαρία Τυπάλδου. Εκδ. ΒΗΤΑ, Αθήνα 2013
• Ξένη βιβλιογραφία

Thematic Apperception Test – T.A.T.και Children’s Apperception Test – C.A.T.: Στην ενιαία εκπαίδευση Τ.Α.Τ. και C.A.T. ισχύει ότι και για την εκπαίδευση σε κάθε μία δοκιμασία χωριστά. Μπορεί να προηγηθεί είτε η εκπαίδευση στο Τ.Α.Τ. είτε η εκπαίδευση στο C.A.T.
Διάρκεια: 140 ώρες ( 30 ώρες θεωρία, 30 ώρες εποπτεία, 80 ώρες πρακτική)
Κόστος συμμετοχής: Σε μικρή ομάδα 2 – 4 ατόμων: 900 ευρώ
Ατομικά : 1260 ευρώ
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται ό,τι ισχύει και για την εκπαίδευση σε κάθε μία δοκιμασία χωριστά.

Ιχνογράφημα: Η εκπαίδευση στο Ιχνογράφημα συμπεριλαμβάνει τις δοκιμασίες του Ανθρωπάκου (Draw-a-person), Δέντρου (Draw-a-tree), Σπιτιού (Draw-a-house) και Οικογένειας (Draw-a-family) σύμφωνα με τα ερμηνευτικά στοιχεία των Goodenough, Goodnow, Malchiodi, Meredier, Stahel, Κρότι και Μάνι, Μπέλλα, Μαζαράκη.
Διάρκεια: 40 ώρες (10 ώρες θεωρία, 10 ώρες εποπτεία, 20 ώρες πρακτική)
Κόστος συμμετοχής: Σε μικρή ομάδα 2 – 4 ατόμων: 400 ευρώ
Ατομικά : 560 ευρώ
Στο κόστοςσυμμετοχής περιλαμβάνονται:
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Σημειώσεις και βιβλιογραφία

Μύθοι της Duss: Η εκπαίδευση στη δοκιμασία των Μύθων της Duss γίνεται σύμφωνα με βασικές προβληματικές της ψυχαναλυτικής θεωρίας και τηςθεωρίας του Εγώ γύρω από τα στάδια της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης.
Διάρκεια:40 ώρες ( 10 ώρες θεωρία, 10 ώρες εποπτεία, 20 ώρες πρακτική)
Κόστος συμμετοχής: Σε μικρή ομάδα 2 – 4 ατόμων: 400 ευρώ
Ατομικά : 560 ευρώ
Στο κόστοςσυμμετοχής περιλαμβάνονται:
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Σημειώσεις και βιβλιογραφία

Συμπλήρωση Προτάσεων: Η εκπαίδευση στις δοκιμασίες Συμπλήρωσης Προτάσεων για ενήλικες, εφήβους και παιδιά γίνεται σύμφωνα με την ερμηνευτική ανάλυση του Rotter.
Διάρκεια: 25 ώρες ( 5 ώρες θεωρία, 7 ώρες εποπτεία, 13 ώρες πρακτική)
Κόστος συμμετοχής: Σε μικρή ομάδα 2 – 4 ατόμων: 200 ευρώ
Ατομικά : 280 ευρώ
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Σημειώσεις και βιβλιογραφία

Δείτε την αναλυτική περιγραφή του Σεμιναρίου

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.