Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δημιουργία Εκπαιδευτικών σεναρίων για τα Μαθηματικά και τη Γλώσσα στο Δημοτικό Σχολείο με ανασχεδιασμό/επανοργάνωση της τάξης και χρήση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Πέτρος Κλιάπης
Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημονικά υπεύθυνος και μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου Μαθηματικά Στ΄ Δημοτικού.
Όλγα Κασσώτη
Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας, μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου Μαθηματικά Στ΄ Δημοτικού.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις ΤΠΕ για τη δημιουργία μαθησιακού περιβάλλοντος ευέλικτης, συνεργατικής, διερευνητικής, και ανακαλυπτικής μάθησης. Σε στελέχη εκπαίδευσης, Διευθυντές και υποδιευθυντές Σχολείων, υπεύθυνους ολοήμερου προγράμματος οι οποίοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ή να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ΤΕΜΠ στο σχολείο τους.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση του πεδίου Διδασκαλία και μάθηση σε σύγχρονο Τεχνολογικά Εμπλουτισμένο Μαθησιακό Περιβάλλον. Ο εξοπλισμός της σύγχρονης σχολικής τάξης με εργαλεία Νέας Τεχνολογίας δεν οδηγεί αυτόματα και στη δημιουργία Τεχνολογικά Εμπλουτισμένου Μαθησιακού Περιβάλλοντος (ΤΕΜΠ). Ένα τέτοιο ολοκληρωμένο και "τεχνολογικά εμπλουτισμένο" περιβάλλον απαιτεί ανασχεδιασμό/επανοργάνωση της τάξης, οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας με συνεργατικό τρόπο, οργάνωση της ύλης σε ενότητες μαθημάτων, δημιουργία σεναρίων και στήριξή τους με το απαραίτητο χειραπτικό και ψηφιακό υλικό και τέλος, εκχώρηση σημαντικού μέρους της μαθησιακής ευθύνης στους μαθητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία και λειτουργία ενός τέτοιου περιβάλλοντος καθώς επίσης και τρόπους αξιοποίησης του νέου ΤΕΜΠ. Το σεμινάριο υλοποιείται με τη μορφή εργαστηρίου-workshop στο οποίο οι θα παρουσιαστούν οι αρχές δημιουργίας και λειτουργίας ενός ΤΕΜΠ και οι αρχές δημιουργίας κατάλληλων σεναρίων ενώ οι εκπαιδευόμενοι θα εμπλακούν κατά ομάδες στον ανασχεδιασμό της τάξης τους και τη δημιουργία μαθησιακού περιβάλλοντος που θα υποστηρίζει τη συνεργατική και ανακαλυπτική μάθηση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματικές Ενότητες
• Σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις στη διδακτική των Μαθηματικών και την οργάνωση του σχολικού χώρου
• Σύγχρονα Αναλυτικά Προγράμματα Μαθηματικών (αλλαγές – διαφορές – αξιοποίηση)
• Σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι (συνεργατική- αναδιάταξη χώρου, Δημιουργία και λειτουργία ομάδων, σενάρια διδασκαλίας για το Τεχνολογικά Εμπλουτισμένο Μαθησιακό Περιβάλλον)
• Η χρήση του υπολογιστή στην τάξη των μαθηματικών (excel, λογισμικά δυναμικής γεωμετρίας),
• Ολοκληρωμένα μαθησιακά περιβάλλοντα για τα Μαθηματικά, διαδίκτυο)
• Σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις στη διδακτική της γλώσσας και την οργάνωση του σχολικού χώρου
• Σύγχρονα Αναλυτικά Προγράμματα Γλώσσας (αλλαγές – διαφορές – αξιοποίηση)
• Σενάριο Γλώσσας (εμπλουτισμός δραστηριοτήτων-ασκήσεων κλπ)
• Σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι (συνεργατική- αναδιάταξη χώρου, Δημιουργία και λειτουργία ομάδων, σενάρια διδασκαλίας για το ΤΕΜΠ)
• Η χρήση του υπολογιστή στη γλωσσική διδασκαλία (λογισμικά γλώσσας, ηλεκτρονικά λεξικά
• Ολοκληρωμένα μαθησιακά περιβάλλοντα για τη γλώσσα, διαδίκτυο).

Πληροφορίες συμμετοχής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:14 ώρες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: 5 & 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:00-16:00 (ΣΑΒΒΑΤΑ)
ΚΟΣΤΟΣ: 110 €

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.