Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ξεπερνώντας τα εμπόδια του παρελθόντος και προχωρώντας μπροστά μέσα από Δραματοθεραπευτικές και Παιγνιοθεραπευτικές τεχνικές

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Περιγραφή σεμιναρίου

Η δραματοθεραπεία και η παιγνιοθεραπεία είναι θεραπευτικές προσεγγίσεις που αξιοποιούν την δυναμική του θεάτρου, του συμβολικού παιχνιδιού και γενικότερα την τέχνη και την μεταφορά. Η θεραπευτική προσέγγιση τους έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν ένα μεταβατικό χώρο για την εξερεύνηση του εαυτού και των σχέσεων.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι τα άτομα αρχικά να εξετάσουν τα εμπόδια του παρελθόντος και με ποιο τρόπο τους επηρεάζουν στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Στην συνέχεια μέσα από διάφορες τεχνικές θα αρχίσουν εξετάζουν τα εμπόδια από διάφορες οπτικές γωνίες, να βρίσκουν λύσεις και στην συνέχεια να προχωρούν δυναμικά στο μέλλον. Η προσέγγιση θα γίνει μέσα από δραματοθεραπευτικές και παιγνιοθεραπευτικές τεχνικές όπου τα άτομα θα έρθουν σε επαφή με διάφορα υλικά, παιχνίδια και παραμύθια που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και πως λειτουργούν. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος / δικαίωμα συμμετοχής: 30 EURO

-Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση
-Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.